Γαλλία: Αιματηρό τέλος. Νεκροί 4 όμηροι και οι δράστες

Με το θάνατο όλων των δραστών καθώς και τεσσάρων ομήρων έληξε χθες στη Γαλλία το διπλό θρίλερ ομηρίας που ακολούθησε τη σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo βυθίζοντας τη χώρα σε πρωτοφανές κλίμα τρόμου.

Νεκροί είναι οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο.
Νεκρός και ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό παντοπωλείο, μετά από ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας στα δύο σημεία.
Στο παντοπωλείο σκοτώθηκαν και τέσσερις από τους 15 ομήρους, οι τρεις μάλλον κατά την είσοδο του δράστη.

Παραδοχή λαθών από τον Πρωθυπουργό

O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς αναγνώρισε ότι με έναν απολογισμό 17 νεκρών, σε διάστημα τριών ημερών, έχουν γίνει σφάλματα στους μηχανισμούς που υπάρχουν για τον εντοπισμό προσώπων, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να διαπράξουν επιθέσεις.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κύριος Βαλς είπε ότι εκατοντάδες μεταβαίνουν στη  Συρία και στο Ιράκ, όπου εκπαιδεύονται στην τρομοκρατία και κάποιοι απ' αυτούς, πρόσθεσε, επιστρέφουν.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το φαινόμενο μέσω των συλλήψεων των προσώπων αυτών και των φυλακίσεών τους, καθώς και με την υιοθέτηση δύο αντιτρομοκρατικών νόμων.

Παρίσι – αύριο η μεγάλη πορεία

Κοσμοπλημμύρα αναμένεται αύριο στο Παρίσι στην πορεία υπέρ των δημοκρατικών αξιών και της ελευθερίας του Τύπου.
Το «παρών» τους αναμένεται να δώσουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες.
Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Φεντερίκα Μονγκερίνι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και πολλοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.
Στη μεγάλη πορεία για τη Δημοκρατία θα μετάσχουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και θρησκειών.
«Αποκλείστηκε» από τη συγκέντρωση το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή ζουν στο εξωτερικό να διατηρούν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα αυξάνοντας την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφάλειας.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι μετά τις πρόσφατες επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές, εξακολουθεί να ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη απειλή από τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις διαδηλώσεις και άλλες βίαιες ενέργειες κατά πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών και κατά των αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Σύνταξη: Δημήτρης Σιδηρόπουλος
 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.