Μετά την αξιολόγηση η βιωσιμότητα

Οι διεξοδικές συζητήσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της πέμπης αξιολόγησης από την Τρόικα που αρχίζει στο τέλος Σεπτεμβρίου, δήλωσε στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, την περασμένη βδομάδα στο Παρίσι, ο αξιωματούχος τόνισε ότι εξετάστηκαν τα θέματα της επόμενης αξιολόγησης, ενώ για τις τεχνικές συζητήσεις που έγιναν θα ενημερωθούν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην άτυπη συνεδρία του Εurogroup, την Παρασκευή στο Μιλάνο.

Στη συνέχεια, αφού υπενθύμισε ότι η συμμετοχή των Ευρωπαίων στο ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος του έτους και απομένει μια δόση 1,9 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ότι στην αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου θα εξεταστεί και η βιωσιμότητα του χρέους, ωστόσο οι διεξοδικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν όταν υπάρξει σαφής εικόνα. «Θέλουμε να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για τον προυπολογισμό του 2015, ώστε να γνωρίζουμε τους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες, που αποτελούν βασική παράμετρο για την εξέλιξη του χρέους, είπε.

Ερωτηθείς για τη διάρκεια της παραμονής της Τρόικας στην Αθήνα, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει αν οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή τον Νοέμβριο.

Για το χρηματοδοτικό κενό είπε ότι δεν ξέρει αν η Αθήνα θα υποβάλει αίτημα για τρίτο πρόγραμμα ή για παράταση του υφιστάμενου, ωστόσο από δημοσιεύματα στον Τύπο διαπιστώνει, όπως είπε, ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης νέο πρόγραμμα ή παράταση του σημερινού. Αν αυτό ευσταθεί, τότε η Ελλάδα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, είπε, επισημαίνοντας πάντως ότι θα ήταν οξύμωρο το ΔΝΤ να συνεχίσει μόνο του, χωρίς τους Ευρωπαίους, να χρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.