Εντατικές διαβουλεύσεις με Βρυξέλλες

Αισιοδοξία ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιδείξει κατανόηση και θα αποδεχθεί τις διατάξεις που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα των εκποιήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση των κομμάτων να μην προχωρήσει σε αναπομπή των νομοθετημάτων για τις εκποιήσεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι θα μελετήσει πολύ σοβαρά τις τροποποιήσεις προτού αποφασίσει.

Ανέφερε ότι από αύριο θα ξεκινήσει κύκλο εντατικών διαπραγματεύσεων με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ερωτηθείς με ποιους θα είναι αυτές οι επαφές, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι θα είναι σε πολιτικό επίπεδο, κάνοντας αναφορά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είτε με όποιον άλλον ηγέτη, προκειμένου να πετύχει την κατανόηση, αλλά και την αποδοχή διατάξεων, οι οποίες στην ουσία δεν αλλοιώνουν, όπως τόνισε, την φιλοσοφία.
Δηλαδή, συνέχισε, του εκσυγχρονισμού ενός αναχρονιστικού μέχρι σήμερα συστήματος και την ίδια ώρα να υπάρξει προστασία των ευάλωτων ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη την κρίση και τα αυστηρά μέτρα που η Τρόικα είχε υιοθετήσει.
Νωρίτερα σε ομιλία του κατά την τέλεση των εγκαινίων του πάρκου των Αθανάτων στη Γερμασόγεια στη μνήμη των δεκατριών θυμάτων του Μαρί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν.
Σημείωσε ότι η ενότητα και η συνεργασία είναι ο φάρος μας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατό ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες πλήρους διασφάλισης των ευάλωτων ομάδων.

Σύνταξη: Παναγιώτης Πανταζής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.