Σήμερα στην Πάφο η όπερα " Έτσι κάνουν όλες" του Wolfgang Amadeus Mozart

Μοναδικό υπερθέαμα με την αριστουργηματική εύθυμη όπερα “Così Fan Tutte” (Έτσι Κάνουν Όλες), του Wolfgang Amadeus Mozart, υπόσχεται να προσφέρει στους θεατές του το Pafos Aphrodite Festival. Η κορυφαία παράσταση του αιχμηρού ρομάντζου του Mozart, κάνει πρεμιέρα απόψε στην ατμοσφαιρική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου στις 8:00 μμ. Την πρεμιέρα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη, πολιτειακοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό στην εναρκτήρια εκδήλωση του 16ου Pafos Aphrodite Festival στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου θα απευθύνει στις 20:00 το βράδυ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Η υπόθεση

Η όπερα αφηγείται μια πολύ τολμηρή - για τα  δεδομένα της εποχής - ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων.Στην πλοκή της ιστορίας αναδεικνύεται ο έρωτας και η απιστία, η ευαισθησία και η λογική, το ψέμα και η αλήθεια, που συνυπάρχουν περίτεχνα και αφηγούνται με εύθυμο τρόπο τις δοκιμασίες και τις κωμικοτραγικές συνέπειες μιας ερωτικής φάρσας. Παρόλο που στην πρεμιέρα το 1790 γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή από το βιεννέζικο ακροατήριο, οι παραγωγοί επί ενάμιση αιώνα απέφευγαν να ανεβάσουν το έργο, ή προτιμούσαν μια πιο λογοκριμένη εκδοχή. Τη δεκαετία του 1950 το πολυσυζητημένο έργο “Così Fan Tutte” ξαναβρήκε τη θέση του στο οπερετικό ρεπερτόριο και από τότε αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυπαιγμένες όπερες. 

Πρόκειται για μια όπερα σε δύο πράξεις, γραμμένη πάνω σε λιμπρέτο του Λορέντσο ντα Πόντε, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας.

Συντελεστές :

Οι λάτρεις της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα  με την υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής, σε μια συμπαραγωγή του λυρικού  οργανισμού Opera Futura Verona της λυρικής χορωδίας Pafos Aphrodite Festival Cyprus  και της χορωδίας " Amintore Galli " του Ρίμινι με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρο,  χορωδίας με  Κύπριους χορωδούς και χορευτικά με συμμετοχή παιδιών από στις σχολές χορού της Πάφου. Σκηνοθέτης και σκηνογράφος της εκπληκτικής παράστασης είναι ο Paolo Panizza, την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Άγης Ιωαννίδης, την καλλιτεχνική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Massimo Alessio Taddia και τα κοστούμια υπογράφει ο σχεδιαστής Stefano Nicolao.
Κορυφαίοι σολίστες περιλαμβάνονται στην ομάδα των ερμηνευτών, όπως οι σοπράνο Paola Santucci, Vittoria Ji Won Yeo, Paola Cigna, Julia Farrés Llongueras, οι μέτσο σοπράνο Paola Gardina, Irene Molinari, οι τενόροι  Francisco Brito και  Riccardo Gatto, οι βαρύτονοι Valdis Jansons, Andrea Zaupa, Graziano Dallavalle και Carlo Torriani.
 
Εισητήρια:
 
Παραστάσεις θα δοθούν επίσης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μ.μ.
Η διαδικτυακή προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy και οι τιμές ανέρχονται στα 25, 40, 50 και 70 ευρώ. Το κοινό μπορεί επίσης να εξασφαλίσει εισιτήρια και μέσω της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival επικοινωνώντας με το τηλ. 26822218. Και στις τρεις μοναδικές παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα μέσω υποτίτλων.
 
Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου
Πηγή: Pafos Afrodite Festival

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
06:03
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
05:59
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.