Μόνο πέντε νομοσχέδια για τις εκποιήσεις στην αυριανή ολομέλεια

Ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στην αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, για το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Ο ΔΗΣΥ θα καταθέσει Σχέδιο Απόφασης, το οποίο έχει ισχύ νόμου, με το οποίο θα υποχρεώνει την κυβέρνηση να υποβάλει μέχρι το τέλος του χρόνου, το πακέτο των νομοθετημάτων για την αφερεγγυότητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι η προστασία των πολιτών.

Το ΔΗΚΟ θα καταθέσει πρόταση νόμου η οποία θα προβλέπει αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι την εφαρμογή του πλαισίου για την αφερεγγυότητα. Θα καταθέσει, επίσης τροπολογία για αναδρομική ισχύ του νόμου για τις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, αν ψηφιστούν οι προτάσεις του κόμματός του. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναπομπής νομοθετημάτων είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό και ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Να σημειωθεί ότι το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει και την πρόταση νόμου την οποίαν κατέθεσαν ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ και συνυπέγραψαν όλα τα κόμματα πλήν του ΔΗΣΥ για προστασία της κύριας κατοικίας.

Το ΑΚΕΛ μελετά τις εξελίξεις και τις διάφορες προτάσεις νόμου και αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Η ΕΔΕΚ μελετά απόψε τα νομοσχέδια, ενώ αυριο θα συνέλθουν τα συλλογικά οργανα του ΔΗΣΥ για λήψη τελικών αποφάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι αύριο θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια μόνο πέντε νομοσχέδια.

Το πρώτο αφορά τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, όπως αυτό συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Το δεύτερο προβλέπει περιορισμό στην ελευθεροποίηση των επιτοκίων, ώστε να σταματήσουν οι Τράπεζες να τα αυξάνουν κατά το δοκούν στις περιπτώσεις προβληματικών δανείων.

Ειδικότερα οι τόκοι υπερημερίας δεν θα υπερβαίνουν το 2%

Το τρίτο νομοσχέδιο προνοεί την απαγόρευση των καταχρηστικών ρητρών από τις Τράπεζες, δηλαδή, τις υπερβολικές χρεώσεις, σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων ή για άλλους σκοπούς.

Το τέταρτο νομοσχέδιο προβλέπει επέκταση του δικαιώματος για νομική αρωγή σε περιπτώσεις δικαστικών διαδικασιών που αφορούν εκποιήσεις.

Το πέμπτο αναφέρεται στην υποχρέωση της Κεντρικής Τράπεζας να ενημερώνει τη Βουλή ανά τρίμηνο για την πορεία των εργασιών αναδιάρθρωσης.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 7 Μαΐου 2024
21:35
Ουάσινγκτον: Αντίθετη σε μια ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα
20:46
Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας απέχει μακράν από τις απαιτήσεις του Ισραήλ
20:36
Ανθρωπιστική παύση αμέσως ζητούν τα κράτη μέλη της ΕΕ
19:17
Νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας ο Τζον Σουίνι
19:09
Γεωργία , θα σε θυμόμαστε για πάντα
18:52
Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision
17:41
Νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
17:33
Η Ουκρανία λέει ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι
16:27
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 7/5/2024
16:13
Περισσότεροι από 34.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
15:47
Χαρτσιώτης: Η αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.