Με τροπολογίες αναζητούν τη χρυσή τομή

Συνεχίζεται στις 10 το πρωί η συζήτηση στην κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών για το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν συγκλίσεις στα σημεία των διαφωνιών ώς αύριο, όταν το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα έλαβαν χθες έξι “ναι” και τέσσερα “όχι” από την Τρόικα στις τροπολογίες που πρότειναν. Η χθεσινή συνεδρία είχε αρχίσει κεκλεισμένων των θυρών με τα μέλη των δύο Επιτροπών να συζητούν την κωδικοποίηση των τροπολογιών, ενώ ακολούθως η συνεδρία συνεχίστηκε παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, καθώς και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έδωσαν θετική απάντηση στο δικαίωμα της νομικής αρωγής, στο δικαίωμα των δανειοληπτών, αν επιθυμούν, να επιλέξουν την εκτίμηση του Κτηματολογίου αντί του εκτιμητή, να μην υπόκεινται σε εκποιήσεις ακίνητα που έχουν εξοφληθεί και εκκρεμεί ο τίτλος ιδιοκτησίας, και στην ενημέρωση της Βουλής για την πορεία αναδιαρθρώσεων από την ΚΤΚ σε τριμηνιαία βάση.

Οι δανειστές συμφώνησαν στο να μην συμμετέχουν στον πλειστηριασμό οι μέτοχοι της τράπεζας, ενώ δεν είναι αρνητικοί στο να ισχύσουν για τα ξένα ταμεία που θα αγοράσουν δάνεια οι υποχρεώσεις των εμπορικών τραπεζών.

Οι δανειστές διαφωνούν με τη διασύνδεση της εφαρμογής του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις με το πλαίσιο αφερεγγυότητας, απαγορεύουν την προστασία της επαγγελματικής στέγης, δεν αποδέχονται τη συμπερίληψη τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ δεν αποδέχονται την κατηγοριοποίηση των δανείων. Για το θέμα της διαγραφής του υπολοίπου ενός δανείου για το οποίο γίνεται εκποίηση, οι δανειστές θεωρούν ότι αυτό θα συζητηθεί στο πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

10 Απριλίου
Ελλάδα: 2.801 νέα κρούσματα, 781 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι
17:54
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στους ισχυρισμούς του Φ. Αλτούν
16:52
Σε βαρύτατο πένθος το Φανάρι λόγω θάνατου φωτογράφου Οικουμενικού Πατριάρχη
16:50
Σημεία δειγματοληψίας με rapid test – 11 Απριλίου 2021
16:48
Προεδρικό προς Ελεγκτή: Την Κύπρο κυβερνά εκλελεγμένος Πρόεδρος και η κυβέρνησή του
16:13
Σ. Μισέλ: Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας
15:28
Η Τεχεράνη ενεργοποίησε εξοπλισμό εμπλουτισμού ουρανίου, τιμώντας την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας
15:15
Διατήρηση Συνθήκης Μοντρέ ζήτησε ο Πούτιν από Ερντογάν
14:49
Βρετανία: Τιμητικές βολές από τις ένοπλες δυνάμεις, στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου
14:32
Η Άγκυρα κατηγορεί ευθέως Ελλάδα ότι φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις
14:25
Φιλιππίνες: Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών στη Θάλασσα της Κελέβης
14:11
Η Αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους προς το Τρόοδος
14:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand