Η μουσική του Ξαρχάκου "ταξιδεύει" στη Νέα Υόρκη

Η διαχρονική φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ μέσα από τα ανυπέρβλητα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο κορυφαίος συνθέτης θα δώσει μια μοναδική συναυλία στη Νέα Υόρκη, το προσεχές Σάββατο, 4 Οκτωβρίου. Μαζί του θα είναι ο σπουδαίος ερμηνευτής Σταμάτης Κόκοτας, με τον οποίο συνεργάζεται για δεκαετίες, η Ηρώ Σαΐα, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης και ορχήστρα με αξιόλογους μουσικούς.
Η συναυλία θα φέρει τον τίτλο «Μια ζωή Ελλάδα» και θα περιλαμβάνει τραγούδια του Ξαρχάκου, μιας μουσικής πορείας πενήντα και πλέον χρόνων, με τα πιο αντιπροσωπευτικά του από τη δισκογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.
Η εμφάνιση του Ξαρχάκου στην αμερικανική μεγαλούπολη θεωρείται ένα από τα «ενδιαφέροντα πολιτιστικά γεγονότα» του φθινοπώρου στο Μανχάταν και της νέας σεζόν του Κάρνεγκι Χολ. Μελωδίες του είχαν γίνει ευρύτερα γνωστές και σε αρκετούς Αμερικανούς, ιδιαίτερα τις δεκαετίες του '60 και του '70, ενώ τραγούδια από το έργο «Ρεμπέτικο» παρουσιάστηκαν αρκετές φορές σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ φολκλορικής και παραδοσιακής μουσικής.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, αναμένεται να παρουσιάσει στη συναυλία του στη Νέα Υόρκη τραγούδια που αγαπήθηκαν και συνταξιδεύουν για χρόνια με τις ζωές των Ελλήνων, όπως: «Μάνα μου Ελλάς», «Το δίχτυ», «'Απονη ζωή», «Φτωχολογιά», «Μάτια βουρκωμένα», «Ένα πρωινό», «Όνειρο δεμένο», «Με τι καρδιά τον κόσμο ν' αρνηθώ», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Στα χέρια σου μεγάλωσαν», «Νυν και Αεί», «'Ασπρη μέρα και για μας», «Κλάψτε ουρανοί κι αστέρια», «Τα παιδιά της 'Αμυνας» και πολλά άλλα, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Αλέκου Σακελάριου, Βασίλη Γεωργιάδη, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Βαγγέλη Γκούφα και άλλων σημαντικών ποιητών και στιχουργών που εμπλούτισαν την ελληνική μουσική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.