48ωρη απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι κατέρχονται σε 48ωρη απεργία το προσεχές Σαββατοκυρίακο, 4-5 Οκτωβρίου, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει όλες τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Η απεργία πραγματοποιείται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέμβαση στους ειδικούς αυτούς λογαριασμούς, «για σκοπούς αλλότριους», λέει η Ένωση Ελεγκτών, σημειώνοντας όμως ότι στο άμεσο μέλλον δεν φαίνεται κίνδυνος για την κάλυψη των αναγκών της Αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
«Δηλαδή, αν μέχρι τώρα είχαμε μία διεύρυνση των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών, για τις οποίες καταβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη που χρηματοδοτούν αυτούς τους ειδικούς λογαριασμούς στο σύνολο της ΥΠΑ, τώρα τα διαθέσιμα των ειδικών λογαριασμών μπορεί να διατίθενται και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους», αναφέρει ανακοίνωση.
Πρόκειται, συνεχίζουν οι ελεγκτές, για «κατάφωρη παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου της ΕΕ» και γι' αυτό ταυτόχρονα πέρα από τα ένδικα μέσα (άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ και αίτηση αναστολής της απόφασης) θα προβούν «σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και θα υποβάλουν αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Τέλος, σημειώνουν ότι με το να φύγουν χρήματα από τους υπάρχοντες λογαριασμούς για άλλους σκοπούς, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις μελλοντικές επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην Υπηρεσία, και τότε ίσως υπάρξουν κίνδυνοι «που θα προκληθούν για την ασφάλεια των πτήσεων και τα εθνικά δικαιώματα στον ελληνικό εναέριο χώρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:59

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.