Τζιχαντιστές: Παραδοχή ευθυνών από τον Ομπάμα

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποτίμησαν την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, η οποία έχει καταστεί το «σημείο μηδέν» των τζιχαντιστών παγκοσμίως, παραδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο δίκτυο CBS.

Παραδέχεται επίσης ότι οι ΗΠΑ υπερτίμησαν τη δυνατότητα του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη Συρία ως το σημείο μηδέν για τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, παραδεχόμενος ότι οι ΗΠΑ υποτίμησαν το γεγονός ότι το χάος που επικρατούσε στη Συρία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάδυση οργανώσεων τζιχαντιστών που είναι τόσο επικίνδυνες όσο το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ αναγνώρισε ότι υποτίμησαν αυτό που συνέβαινε στη Συρία» σημείωσε ο Ομπάμα.

Σε ερώτηση εάν η Ουάσιγκτον επίσης υπερεκτίμησε την ικανότητα ή την πρόθεση του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό είναι αλήθεια, αυτό είναι απόλυτα αληθές».

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ ικανοί» στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και στις μουσουλμανικές χώρες, νέα μέλη που πιστεύουν στις ανοησίες των τζιχαντιστών.

Η λύση, είπε, εν μέρει θα δοθεί με στρατιωτικά μέσα ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συρία και το Ιράκ πρέπει επίσης να επιλύσουν τις πολιτικές κρίσεις που επικρατούν στις δύο χώρες.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.