Σύζυγοι προς... ενοικίαση

Aπό μερεμέτια μέχρι babysitting προσφέρουν οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση». Πρόκειται για ομάδα επαγγελματιών που υπόσχεται να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα αναλαμβάνοντας «ανδρικές» και άλλες δουλειές.

Προς το παρόν εξυπηρετούν πελάτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ηράκλειο και Πάτρα.  Η εξαμελής ομάδα "Σύζυγοι Προς Ενοικίαση" είναι σχετικά νέα υπόθεση για τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ιδέα που πήρε "σάρκα και οστά" στην Ιταλία το 2007 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες.

Ένας 34χρονος σύζυγος προς ενοικίαση εξήγησε πως μετέχει στην ομάδα, αναζητώντας διέξοδο από την οικονομική κρίση. Παντρεμένος και περιμένοντας το πρώτο του παιδί, ο Ιωάννης Σαβουτζόγλου είδε τη δουλειά του να δοκιμάζεται από την κρίση και να σημειώνει πτώση, όταν ο φίλος του Λευτέρης Λοτσίτσερο, ο πρώτος «σύζυγος προς ενοικίαση» στην Ελλάδα και διαχειριστής του όλου εγχειρήματος τον παρότρυνε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Με ειδικότητα στις επισκευές εγκαταστάσεων υδραυλικών και φυσικού αερίου, ο κ. Σαβουτζόγλου προσφέρει τις υπηρεσίες του εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Όπως εξηγεί: Οι πελάτες που απευθύνονται στους "Συζύγους Προς Ενοικίαση" γνωρίζουν από πριν ποιος μπαίνει στο σπίτι τους, αφού βλέπουν τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο.  

Οι υπηρεσίες ποικίλουν ανάμεσα σε babysitting, συνοδεία ηλικιωμένων ή πληρωμή λογαριασμών πελατών, οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σπαταλήσουν ώρες αναμονής στην ουρά κάποιας δημόσιας υπηρεσίας. Οι πελάτες της ομάδας είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που απευθύνονται στους "Συζύγους Προς Ενοικίαση" καθώς είτε ο σύζυγος δεν τα καταφέρνει με τα μερεμέτια είτε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά.

Η ονομασία της ομάδας προκάλεσε καυστικά σχόλια, από την αρσενική μερίδα του πληθυσμού, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της. Ωστόσο, η γυναικεία υποστήριξη του εγχειρήματος τους υπερίσχυσε. Η ομάδα, υπογραμμίζει ο κ. Λοτσίτσερο, δεν δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση. «Έχουμε στήσει ένα δίκτυο με αδειούχους - επαγγελματίες. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε με έναν τρόπο την τοπική αγορά, τον επαγγελματία. Εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σε συνεργασία με τεχνίτες της περιοχής μας» σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ουκρανία-δημοψήφισμα: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία
21:58
O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών
21:52
Την προσήλωση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ επανέλαβε εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ
21:05
Δένδιας: θα αποτύχουν οι πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη
20:11
Ένα μήνα φυλάκιση επέβαλε στον Ανδρέα Σουτζιή το στρατιωτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα
19:00
Τρεις αγωγοί του Nord Stream υπέστησαν μεγάλες ζημιές
18:48
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο
18:22
Ελεγκτική Υπηρεσία: Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το νέο Σχέδιο της εταιρείας ήταν παράνομο και το τερματίζει
17:52
Μέτωπο με την Γερμανία άνοιξε σήμερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ
17:28
Πράσινη οικονομική ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Στάρμερ των Εργατικών - Κατηγόρησε τους Τόρις για διχασμό και ανικανότητα
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού (27/09/22)
16:38
Τα Υπ.Οικονομικών και Μεταφορών τερματίζουν τις διαπραγματεύσεις με Hermes
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand