Σύζυγοι προς... ενοικίαση

Aπό μερεμέτια μέχρι babysitting προσφέρουν οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση». Πρόκειται για ομάδα επαγγελματιών που υπόσχεται να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα αναλαμβάνοντας «ανδρικές» και άλλες δουλειές.

Προς το παρόν εξυπηρετούν πελάτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ηράκλειο και Πάτρα.  Η εξαμελής ομάδα "Σύζυγοι Προς Ενοικίαση" είναι σχετικά νέα υπόθεση για τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ιδέα που πήρε "σάρκα και οστά" στην Ιταλία το 2007 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες.

Ένας 34χρονος σύζυγος προς ενοικίαση εξήγησε πως μετέχει στην ομάδα, αναζητώντας διέξοδο από την οικονομική κρίση. Παντρεμένος και περιμένοντας το πρώτο του παιδί, ο Ιωάννης Σαβουτζόγλου είδε τη δουλειά του να δοκιμάζεται από την κρίση και να σημειώνει πτώση, όταν ο φίλος του Λευτέρης Λοτσίτσερο, ο πρώτος «σύζυγος προς ενοικίαση» στην Ελλάδα και διαχειριστής του όλου εγχειρήματος τον παρότρυνε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Με ειδικότητα στις επισκευές εγκαταστάσεων υδραυλικών και φυσικού αερίου, ο κ. Σαβουτζόγλου προσφέρει τις υπηρεσίες του εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Όπως εξηγεί: Οι πελάτες που απευθύνονται στους "Συζύγους Προς Ενοικίαση" γνωρίζουν από πριν ποιος μπαίνει στο σπίτι τους, αφού βλέπουν τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο.  

Οι υπηρεσίες ποικίλουν ανάμεσα σε babysitting, συνοδεία ηλικιωμένων ή πληρωμή λογαριασμών πελατών, οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σπαταλήσουν ώρες αναμονής στην ουρά κάποιας δημόσιας υπηρεσίας. Οι πελάτες της ομάδας είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που απευθύνονται στους "Συζύγους Προς Ενοικίαση" καθώς είτε ο σύζυγος δεν τα καταφέρνει με τα μερεμέτια είτε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά.

Η ονομασία της ομάδας προκάλεσε καυστικά σχόλια, από την αρσενική μερίδα του πληθυσμού, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της. Ωστόσο, η γυναικεία υποστήριξη του εγχειρήματος τους υπερίσχυσε. Η ομάδα, υπογραμμίζει ο κ. Λοτσίτσερο, δεν δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση. «Έχουμε στήσει ένα δίκτυο με αδειούχους - επαγγελματίες. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε με έναν τρόπο την τοπική αγορά, τον επαγγελματία. Εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σε συνεργασία με τεχνίτες της περιοχής μας» σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
«Θετική, αλλά όχι επαρκής» η μικρή διεύρυνση της πράσινης λίστας, λένε τουριστικοί φορείς του ΗΒ
13:30
Κάτω των 40 ετών οι εισαγωγές για COVID τις τελευταίες ημέρες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος ΟΚΥπΥ
13:27
Για Κυπριακό, Βαρώσια και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Λακρουά
13:10
Προεδρικές εκλογές στο Περού: Η πολιτική ομίχλη πυκνώνει
12:52
Στα γαλάζια της Πάφου ο Μπρούνο Λέιτε
12:49
Έντονο προβληματισμό για το φαινόμενο των αλυσίδων κρουσμάτων κορονοϊού, εκφράζει ο Β. Σιλβέστρος
12:40
Ψηφιοποιήθηκαν πάνω από 20 χιλιάδες αρχαία ευρήματα και 1.595 αρχαία μνημεία της Κύπρου
12:27
Με εκπληκτικό Τζορτζ, μείωσαν σε 2 -1 οι Κλίπερς στη σειρά με τους Σανς, 106 -92
12:17
Αεκτζής μέχρι το 2023 ο Χριστοφόρου
12:10
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Τσεχία προκάλεσε θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές
12:09
Ανησυχία για την κατάσταση που εξελίσσεται με την πανδημία, εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ
11:55
Γιβραλτάρ: Χαλάρωσε η νομοθεσία για τις αμβλώσεις
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand