«Πυλώνας σταθερότητας» η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Η συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν των τριών χωρών, το οποίο δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα.

Το ανακοινωθέν είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τους ομολόγους του της Ελλάδας Ευάγγελου Βενιζέλου και της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, την περασμένη Παρασκευή στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Όπως σημειώνεται, οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών είχαν την ευκαιρία να επανεξετάσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και να υπογραμμίσουν τη σημασία της συνάντησης και της συνεργασίας τους περιλαμβανομένου του τομέα της ενέργειας, ως «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον κοινό ανακοινωθέν, οι υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει τριμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών χωρών που καλύπτουν μια πληθώρα διμερών και περιφερειακών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και τόνισαν τη δέσμευση των κυβερνήσεών τους να συνεργαστούν στενά για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου οφέλους.

Κυπριακό

Σε ότι αφορά το κυπριακό, σύμφωνα πάντα με το κοινό ανακοινωθέν, οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη λύσης στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα είναι επωφελής για όλους τους Κυπρίους και σε ολόκληρη την περιοχή.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον διορισμό, από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, του Έσπεν Μπαρθ Άιντα ως ειδικού συμβούλου του για την Κύπρο αλλά και τη σθεναρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες για εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ώστε να δοθεί μια δυναμική ώθηση στην προοπτική της ενωμένης Κύπρου.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.