«Πυλώνας σταθερότητας» η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Η συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν των τριών χωρών, το οποίο δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα.

Το ανακοινωθέν είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τους ομολόγους του της Ελλάδας Ευάγγελου Βενιζέλου και της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, την περασμένη Παρασκευή στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Όπως σημειώνεται, οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών είχαν την ευκαιρία να επανεξετάσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και να υπογραμμίσουν τη σημασία της συνάντησης και της συνεργασίας τους περιλαμβανομένου του τομέα της ενέργειας, ως «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον κοινό ανακοινωθέν, οι υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει τριμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών χωρών που καλύπτουν μια πληθώρα διμερών και περιφερειακών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος και τόνισαν τη δέσμευση των κυβερνήσεών τους να συνεργαστούν στενά για την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου οφέλους.

Κυπριακό

Σε ότι αφορά το κυπριακό, σύμφωνα πάντα με το κοινό ανακοινωθέν, οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την επίτευξη λύσης στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα είναι επωφελής για όλους τους Κυπρίους και σε ολόκληρη την περιοχή.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον διορισμό, από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, του Έσπεν Μπαρθ Άιντα ως ειδικού συμβούλου του για την Κύπρο αλλά και τη σθεναρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες για εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ώστε να δοθεί μια δυναμική ώθηση στην προοπτική της ενωμένης Κύπρου.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
EE: Ράλι του πρώτου ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης
13:48
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον 2o Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2021
13:39
Υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα από τις επιχειρήσεις
13:31
Υπ. Υγείας: Θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων σε αγώνες – Αυξάνονται σε 10 τα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης
13:30
Champions League: Έμαθε αντίπαλο η Ομόνοια
13:17
Δεν αναμένεται σύντομα έγκριση του ρωσικού εμβολίου "Σπούτνικ" από τον ΕΜΑ
13:10
Υφυπ. Τουρισμού: Η Κύπρος αξίζει να μπει στη βρετανική πράσινη λίστα το συντομότερο
13:06
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Κοινότητα Αλεθρικού
12:45
Συνεχίζει στην Ανόρθωση ο Δημήτρης Χριστοφή
12:43
Ο. Καλακούτα: "Το σημαντικότερο είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα"
12:35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο
12:24
Μείωση οδικών θανάτων 20% στην Κύπρο το 2010-2020 - Και 64% μείωση των σοβαρών τραυματισμών
12:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand