Παρέμβαση Κασουλίδη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ

 

Η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Οκτωβρίου, ήταν το βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ειδικότερα, στη συζήτηση για την προετοιμασία της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το νέο Πλαίσιο Πολιτικής της ΕΕ για το Κλίμα και την Ενέργεια, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η Κύπρος θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει κατάληξη επί του νέου πλαισίου πολιτικής τον Οκτώβριο έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι σε θέση να μιλά με μία φωνή στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2015. Για να επιτύχουμε, όμως, τους φιλόδοξους αυτούς στόχους, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες και ιδιαιτερότητες των κρατών μελών, ιδιαίτερα εκείνων που είναι απομονωμένα από τα διευρωπαϊκά ενεργειακά δίκτυα, καθώς και αυτών που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και που διαθέτουν περιορισμένους πόρους για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ανέφερε ο Υπουργός.  

Η Ιταλική Προεδρία παρουσίασε, επίσης, έγγραφο για τη μέχρι σήμερα πρόοδο που έχει επιτευχθεί σχετικά με την υλοποίηση των προσανατολισμών που καθόρισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου 2014 στους τομείς της απασχόλησης, της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού.  

Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Ιταλικής Προεδρίας, τονίζοντας ότι το έγγραφο που ετοιμάστηκε αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη συνεχή παρακολούθηση της υλοποίησης αυτών των σημαντικών κοινών στόχων. Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο, πρόσθεσε ο κ. Κασουλίδης, τους τελευταίους μήνες έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα προς επίτευξη αυτών των στόχων, οι οποίοι αποτελούν την ευκαιρία να δείξουμε στους πολίτες τι πράττει ή τι μπορεί να πράξει η ΕΕ για αυτούς. Σημαντική παράμετρος για να δούμε ολόκληρη την ΕΕ να κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης και για να αντιμετωπιστούν τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, είναι η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κρατών μελών, υπογράμμισε ο κ. Κασουλίδης τονίζοντας ότι μόνον με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία λαμβάνει υπόψη τόσο τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές όσο και τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.