Κοκκινοτριμιθιά: Εκδήλωση διαμαρτυρίας μεταναστών

Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κοκκινοτριμιθιά, εκμεταλλευόμενοι και την εκεί παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου.

Σε σεντόνι έγραψαν στην αγγλική γλώσσα, ευχαριστούμε την Κύπρο που μας έσωσε και τις χώρες Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, εννοώντας ότι σε αυτές επιθυμούν να μεταναστεύσουν.
Μέλη της ΜΜΑΔ εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο διαμονής των μεταναστών από την πρώτη ημέρα της παρουσίας τους εκεί.
Το πρωί, ο 16χρονος γιός του καπετάνιου, ο οποίος μετέφερε τους μετανάστες με το σαπιοκάραβο, ανακρίθηκε στον αστυνομικό σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς και το μεσημέρι μεταφέρθηκε πίσω στο χώρο διαμονής στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ, Χάσικος τόνισε ότι προέχει το θέμα της υγείας των μεταναστών, οι οποίοι -πρόσθεσε- υποβλήθηκαν σε σειρά εξετάσεων και τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι έτοιμα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Όσοι είναι υγιείς, είπε, θα μπορούν να φύγουν από το χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, γιατί δεν θεωρούνται παράνομοι. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκε από τους μετανάστες να υποβάλουν τα αιτήματά τους και το κράτος θα τα εξετάσει. Διευκρίνησε ότι όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, θα μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας στην Κοφίνου.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λάρνακα, οι μετανάστες που θα μεταφερθούν αύριο στην Κοφίνου, θα φιλοξενηθούν κατά πάσα πιθανότητα στο τμήμα του χώρου υποδοχής προσφύγων που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα ως προέκταση. Στον χώρο φιλοξενίας αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κοφίνου, παραδόθηκαν πριν από λίγες μέρες από τον υπουργό Εσωτερικών, ολοκαίνουργια προκατασκευασμένα σπίτια. Τα νέα μεταλλικά καταλύματα, που κατασκευάστηκαν για να στεγάσουν πρόσφυγες που ήδη ζουν στην Κύπρο, έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν προσωρινά, 400 άτομα. Μέχρι αργά το μεσημέρι, η κοινότητα της Κοφίνου, που ήδη φιλοξενεί στον χώρο υποδοχής 69 πολιτικούς πρόσφυγες, δεν είχε επίσημη ενημέρωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να στεγάσει τους 350 νεοαφιχθέντες. Η νεοπαραδοθείσα επέκταση στον χώρο υποδοχής προσφύγων, είναι διαμορφωμένη σε τρεις πτέρυγες. Υπάρχουν 150 προκατασκευασμένα σπίτια για μονήρεις άντρες και 100 ανάλογες κατοικίες για μονήρεις γυναίκες. Στην κάθε πτέρυγα υπάρχουν κοινόχρηστα μπάνια και κουζίνες, με πλυντήρια. Στο κέντρο του οικισμού, λειτουργώντας ως διαχωριστική κατασκευή, υπάρχουν 40 σπίτια δύο υπνοδωματίων, με ιδιωτικά μπάνια, επαρκή για να στεγάσουν οικογένειες, 2-8 ατόμων.

Σύνταξη: Παναγιώτης Πανταζής, Αθηνά Τυρίμου
Πηγή: Στεφανία Σάββα, ΡΙΚ
Ανταπόκριση: Αργυρώ Ζουπανιώτου, Λάρνακα

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand