Χούρικαν: Αισιοδοξία για Τρ. Κύπρου και οικονομία

Ως «πραγματική ψήφο εμπιστοσύνης» όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά και γενικότερα στην κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε τη συμμετοχή ξένων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος Τζον Χούρικαν. Σε συνέντευξη για την υπηρεσία βίντεο της ιστοσελίδας των Financial Times, ο κ. Χούρικαν σημείωσε πως οι επενδυτές πίστεψαν την πρόθεση της τράπεζας να εξασφαλίσει τη σωστή βασική της λειτουργία και να γίνει μια τράπεζα που εξυπηρετεί την οικονομία.

Πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση για την Τράπεζα Κύπρου είναι να συνεχίσει να θέτει υπό έλεγχο και να ανατρέψει τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια. Είπε πως εφαρμόζεται ένα πολύ ενεργό και επιθετικό πρόγραμμα διαχείρισης αυτών των δανείων, που έχει επιτύχει μία σταθεροποίηση, αλλά πρόσθεσε ότι απαιτούνται παράλληλα αλλαγές στους κανονισμούς και στη νομοθεσία.
Σε ερώτηση για το τι περιμένει για την Τράπεζα Κύπρου από τα τεστ κοπώσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Τζον Χούρικαν απάντησε ότι είναι μεν πιθανό να υπάρξουν τράπεζες της ευρωζώνης που θα αποτύχουν και κάποιες που θα περάσουν το τεστ, αλλά για την Τράπεζα Κύπρου εκτιμά πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. «Θα πρέπει να φροντίσουμε να διαχειριστούμε τα αποτελέσματα καταλλήλως», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία, ο κ. Χούρικαν σχολίασε ότι ως μικρής κλίμακας οικονομία είναι ικανή για ταχεία ανάκαμψη. Είπε πως ήδη υπάρχουν καλές ενδείξεις σταθεροποίησης, επισημαίνοντας τη μικρότερη από το αναμενόμενο ύφεση και δήλωσε «αισιόδοξος και θετικός» για τις προοπτικές της.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει πόσο αγχωτική ήταν η ανάληψη των καθηκόντων του στην Τράπεζα Κύπρου και οι προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, είπε ότι ενώ δεν ήταν μία «βόλτα στο πάρκο», η δουλειά δεν είναι τόσο αγχωτική όσο πολλή και με έμφαση στη λεπτομέρεια.
Οι Financial Times φιλοξενούν παράλληλα ρεπορτάζ που αναφέρεται στις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου. Η έμφαση δίδεται στην είσοδο στην τράπεζα του Αμερικανού επενδυτή Γουίλμπερ Ρος και τη φερόμενη πρόθεσή του να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ώστε να συζητήσει μαζί του τις ανησυχίες που έχει διατυπώσει ο Κύπρου Χρυσόστομος αναφορικά με την αποδυνάμωση των παλαιότερων μετόχων της τράπεζας μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να επανατεθούν προς διαπραγμάτευση τον ερχόμενο μήνα και ότι η τράπεζα είναι σε συζητήσεις με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τον δείκτη Euronext του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για τη μεταφορά της δευτερογενούς εισαγωγής της (secondary listing) από την Ελλάδα στη Βρετανία ή στην Ολλανδία του χρόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.