Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Στην ορθή κατεύθυνση οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία

Με εγκωμιαστικά σχόλια και με τη βεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνέχιση παροχής της κάθε είδους τεχνικής ή άλλης υποστήριξης προς την Κύπρο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων ολόκληρου του συστήματος υγείας που ακολουθεί, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Υγείας  Tonio Borg, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του κ. Πατσαλή.

Σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε της συνάντησης, ο κ. Borg εγκωμίασε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας και την κυπριακή Κυβέρνηση προς μεταρρύθμιση ολόκληρου του συστήματος υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως «οι αλλαγές δεν γίνονται για να πούμε ότι κάνουμε αλλαγές αλλά  γίνονται από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση για να υιοθετηθεί ένα βιώσιμο, λειτουργικό, αποτελεσματικό και καθολικό σύστημα υγείας για όλους». Πρόσθεσε ακόμη πως οι αλλαγές στην Κύπρο θα ήταν αναγκαίες με ή χωρίς την οικονομική κρίση προσθέτοντας ότι η κρίση επιτάχυνε τις αλλαγές αυτές. Χαρακτηρίζοντας φιλόδοξο το εγχείρημα  της Κύπρου στον τομέα της υγείας και προς την ορθή κατεύθυνση, ο  Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε  πρόσθετα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια προς την Κύπρο και μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της και μέσω άλλων οδών. Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, ευχαρίστησε τον κ. Borg για τη στήριξη και υπογράμμισε την ουσιαστική βοήθεια που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχουν προς τη χώρα μας για τη βέλτιστη υλοποίηση των διορθωτικών αυτών αλλαγών.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Επίτροπή, όπως η κοινή προμήθεια φαρμάκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η μετανάστευση και η διεθνής προστασία των υπηκόων από τρίτες χώρες, και η πολύ καλή προετοιμασία της Κύπρου για αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών του ιού Έμπολα.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή :ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:00

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Τατάρ, συναντάται την Παρασκευή με τον ΓΓ του ΟΗΕ
10:00
Βρετανία-covid: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στους πολίτες να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό
10:00
Ολοένα και πιο ανθεκτικός ο κορονοιός.Τώα και μετάλλαξη «Δέλτα συν»
09:39
Περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια ατόμων με κόβιτ,από τα εξιτήρια
09:21
Διπλασιασμό των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, αναμένει ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης
09:17
Μαρία Κολιού:Η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στην Κύπρο ξεκίνησε από τα μπαράκια των παραλιακών πόλεων
09:12
Την πραγματοποίηση δυναμικής εκστρατείας ώστε να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, προτείνει ο αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής ετιαρείας
09:09
Ελενα Παναγιωτοπούλου:Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος θωράκισης έναντι του ιού
09:05
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand