Ενδιαφέρον και από το Ομάν για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Το ενδιαφέρον του Ομάν για επενδύσεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα όσον αφορά στις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, εξέφρασε ο Υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λακκοτρύπης πραγματοποίησε σήμερα σειρά συναντήσεων, στο πλαίσιο μονοήμερης επίσκεψης εργασίας στο Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ομάν. Συγκεκριμένα, ο κ. Λακκοτρύπης είχε χωριστές συναντήσεις με τους τρεις ομολόγους του Υπουργούς του Ομάν, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Dr. Mohammed bin Hamad bin Seif Al Rumhi, Τουρισμού κ. Ahmed bin Nasser bin Hamad al Mehrizi και Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Ali bin Masoud bin Ali Al Sunaidy.

Στη συνάντησή του με τον Ομανό Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και συζήτησε τρόπους συνεργασίας της Κύπρου και του Ομάν στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Ο Ομανός ομόλογός του εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου του να βοηθήσει με ανταλλαγές επισκέψεων και μεταφορά εμπειρογνωμοσύνης. Από τον κ. Λακκοτρύπη ζήτησε βοήθεια στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου η Κύπρος έχει σχετική εμπειρία.

Με τον Υπουργό Τουρισμού του Ομάν ο κ. Λακκοτρύπης συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της αναβάθμισης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και τους πιθανούς τομείς συνεργασίας.  Εξετάστηκε, επίσης, η προοπτική αεροπορικής σύνδεσης με το Ομάν, καθώς και το ενδεχόμενο υπογραφής Τουριστικής Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας του Ομάν, στην παρουσία και του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Σουλτανάτου κ. Said bin Saleh Al Kayiumi.  Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για βελτίωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Συμφωνήθηκε δε η ανταλλαγή  εμπορικών αποστολών το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Λακκοτρύπης συμμετείχε, τέλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε  προς τιμήν του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ομάν, παρουσιάζοντας σε Ομανούς επιχειρηματίες τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα στην Κύπρο για επενδύσεις, εμπόριο και επιχειρηματικές συνεργασίες.  Αναφέρθηκε, επίσης, στις προοπτικές που υπάρχουν σε θέματα τουρισμού.

Οι επαφές του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εντάσσονται στο πλαίσιο προετοιμασίας επίσκεψης στο Ομάν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand