Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για την οικονομία

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμό για το 2015.

 Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για προϋπολογισμό με ελαφρώς αυξημένες δαπάνες σε σύγκριση με τον περσινό, ο οποίος παραμένει εντός των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί. Ο προϋπολογισμός του 2015, είπε, αποτελεί αντανάκλαση και επιβεβαίωση της διόρθωσης της οικονομίας. Απαντώντας σε ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας θα συνεχιστεί, όταν η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές και ρυθμίσεις, οι οποίες να διασφαλίζουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών.    Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων, είπε, θα βρεθεί η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου και του συνταξιοδοτικού.    Ο κύριος Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε ουσιαστικές αλλαγές, οι οποίες θα επιτρέψουν, πιθανότατα μέσα το 2017, λελογισμένες μισθολογικές αυξήσεις, χωρίς, όπως ανέφερε, τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος.

Εντονες επικρίσεις από το ΑΚΕΛ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη, ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών ότι για άλλη μια φορά δεν απάντησε στο ερώτημα πότε θα έρθει η εξαγγελθείσα επανεκκίνηση της οικονομίας, ούτε πότε θα εξέλθει η χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.   Επίσης, είπε, δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα πότε θα έρθει η ανάπτυξη, ούτε πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας.   Η «Άνοιξη» που υποσχέθηκαν στον κυπριακό λαό, είπε, μοιάζει με παρατεταμένη «βαρυχειμωνιά».

Η απάντηση του ΔΗΣΥ

Απάντηση στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου. Διερωτήθηκε σε ποιά χώρα γράφονται οι ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ, τονίζοντας ότι διερωτάται κανείς αν αυτοί που γράφουν τέτοιες ανακοινώσεις ήταν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Σε ανακοίνωση, ο κύριος Προδρόμου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης δείχνει για μια φορά ακόμη ότι δεν εννοεί να βγάλει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για λαικισμό στα περί εκποιήσεων τονίζοντας ότι δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς θα αποκλιμακωθεί το πρόβλημα που διογκώθηκε ανεξέλεγκτα όλα τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη έξαρση στην περίοδο που το ίδιο άσκησε εξουσία και διαχείριση.

 

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand