Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για την οικονομία

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμό για το 2015.

 Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για προϋπολογισμό με ελαφρώς αυξημένες δαπάνες σε σύγκριση με τον περσινό, ο οποίος παραμένει εντός των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί. Ο προϋπολογισμός του 2015, είπε, αποτελεί αντανάκλαση και επιβεβαίωση της διόρθωσης της οικονομίας. Απαντώντας σε ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας θα συνεχιστεί, όταν η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένες διαρθρωτικές αλλαγές και ρυθμίσεις, οι οποίες να διασφαλίζουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών.    Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων, είπε, θα βρεθεί η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου και του συνταξιοδοτικού.    Ο κύριος Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε ουσιαστικές αλλαγές, οι οποίες θα επιτρέψουν, πιθανότατα μέσα το 2017, λελογισμένες μισθολογικές αυξήσεις, χωρίς, όπως ανέφερε, τα λάθη και τις υπερβολές του παρελθόντος.

Εντονες επικρίσεις από το ΑΚΕΛ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη, ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών ότι για άλλη μια φορά δεν απάντησε στο ερώτημα πότε θα έρθει η εξαγγελθείσα επανεκκίνηση της οικονομίας, ούτε πότε θα εξέλθει η χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης.   Επίσης, είπε, δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα πότε θα έρθει η ανάπτυξη, ούτε πώς θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και η φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας.   Η «Άνοιξη» που υποσχέθηκαν στον κυπριακό λαό, είπε, μοιάζει με παρατεταμένη «βαρυχειμωνιά».

Η απάντηση του ΔΗΣΥ

Απάντηση στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου. Διερωτήθηκε σε ποιά χώρα γράφονται οι ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ, τονίζοντας ότι διερωτάται κανείς αν αυτοί που γράφουν τέτοιες ανακοινώσεις ήταν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Σε ανακοίνωση, ο κύριος Προδρόμου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης δείχνει για μια φορά ακόμη ότι δεν εννοεί να βγάλει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για λαικισμό στα περί εκποιήσεων τονίζοντας ότι δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς θα αποκλιμακωθεί το πρόβλημα που διογκώθηκε ανεξέλεγκτα όλα τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη έξαρση στην περίοδο που το ίδιο άσκησε εξουσία και διαχείριση.

 

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.