FBME: Απαντά στις ανακοινώσεις FinCEN

Την ισχυρή δέσμευση της Τράπεζας FBME στον τομέα συμμόρφωσης, την αντίθεσή της στη χρήση της Τράπεζας για παράνομους σκοπούς, και την απερίφραστη βούλησή της να εργαστεί σε συνάρτηση με τις ρυθμιστικές αρχές και με τη FinCEN για την πρόληψη του οικονομικού εγκλήματος, εκφράζει η Τράπεζα σε απάντησή της  στην Ανακοίνωση Πορισμάτων και στην Ανακοίνωση Προτεινόμενων Κανονισμών ("NPRM") της FinCEN ημερομηνίας 15 Ιουλίου 2014.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της  FBME, σε αυτή τη βάση, η Τράπεζα ζητά την απόσυρση της Ανακοίνωσης και της NPRM. Η επίσημη απάντηση -σε μορφή λεπτομερούς γραπτής έκθεσης- ετοιμάστηκε από το διεθνές δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells και τους εγκληματολογικούς λογιστές της Ernst & Young.
Για την έκθεση αυτή, η Hogan Lovells διενέργησε έρευνα και παράθεσε λεπτομερείς απαντήσεις στις συγκεκριμένες ανησυχίες οι οποίες αναφέρθηκαν στης Ανακοινώσεις της FinCEN. Η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της FBME για συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (KTK) και της προσπάθειάς της να εμπλακεί σε διάλογο με την ΚΤΚ, όταν η Τράπεζα έφερε αντίρρηση σε αυτό που θεώρησε άδικες απαιτήσεις εκ μέρους του ρυθμιστή (KTK).
Από την πλευρά της, η Ernst & Young έχει προβεί σε ενδελεχή και ανεξάρτητη διερεύνηση της Τράπεζας FBME και των πολιτικών και των επιχειρησιακών διαδικασιών της, ιδίως όσον αφορά τις πρακτικές καταπολέμησης ξεπλύματος χρήματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έκθεση κάνει αναφορά σε στοιχεία που καταδεικνύουν την ισχυρή θεσμοθέτηση της συμμόρφωσης της Τράπεζας FBME, στη μορφή ενός ισχυρού πλαισίου πολιτικών και επιχειρησιακών διαδικασιών. Όπως εκτιμά η Ernst & Young: "Οι πολιτικές της Τράπεζας FBME σε θέματα του AML (καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος) είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες απαιτήσεις των Οδηγιών (της ΕΕ και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου)".
Η έκθεση επιπλέον καταδεικνύει τα μέτρα που υιοθέτησε η Τράπεζα FBME τα τελευταία χρόνια, ώστε να ενισχύσει σημαντικά το πρόγραμμα συμμόρφωσής της, και ότι έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα το οποίο είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες ρυθμιστικές απαιτήσεις.
Η Hogan Lovells και η Ernst & Young έχουν κάνει συστάσεις σε ορισμένους τομείς όπου το πρόγραμμα συμμόρφωσης της FBME θα μπορούσε να βελτιωθεί. Η Τράπεζα FBME ήδη εργάζεται για την εφαρμογή αυτών των συστάσεων, και η Τράπεζα έχει δεσμευτεί για την ενίσχυση του προγράμματος συμμόρφωσης της προς την ικανοποίηση της FinCEN.
Ως επόμενο βήμα, η Τράπεζα FBME χαιρετίζει την ευκαιρία για περαιτέρω συνεργασία με τη FinCEN, ιδιαίτερα όσον αφορά στην εκτίμηση του προγράμματος συμμόρφωσης και την ενίσχυση σχεδίων έτσι ώστε η FBME και οι πελάτες της να μπορούν να επιστρέψουν στις νόμιμες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Στα ύψη οι καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων
07:44
Η Γερμανία απέλασε το 2020 λιγότερους από τους μισούς μετανάστες σε σχέση με το 2019
07:36
Στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση για δημοψήφισμα στην τοπικής αυτοδιοίκηση
07:00
Σαουδική Αραβία: Χωρίς εμβολιασμό δεν επιτρέπεται προσκύνημα στην Μέκκα
06:54
Τμ. Μετεωρολογίας: «Χαλάει» ξανά ο καιρός
06:49
Γερμανία: 418 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:45
Ισημερινός: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 κοντεύουν τους 11.100
06:32
Μεξικό: 1.035 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19
06:27
Βραζιλία: 1.641 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 νέο τραγικό ρεκόρ
06:21
Νικαράγουα: Άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
06:15
Τζο Μπάιντεν: Υπάρχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί
06:09
02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand