Ενέργεια: Στην κορυφή της ατζέντας επαφών στο Αμμάν

Τα θέμα της ενέργειας και η πρόθεση για προμήθεια κυπριακού φυσικού αερίου στην Ιορδανία είναι από τα θέματα που κυριάρχησαν στην πρωινή συνάντηση αντιπροσωπειών του κυπριακού και του ιορδανικού Κοινοβουλίου, σε συνάντηση στο κτίριο της ιορδανικής Βουλής.

Ο πρόεδρος της ιορδανικής Βουλής Άτες Ταράουν, ευχαρίστησε την Κύπρο για την ετοιμότητα που επιδεικνύει να βοηθήσει την Ιορδανία να αντιμετωπίσει τα ενεργειακά της προβλήματα.
Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος επισκέπτεται το Αμμάν επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, δήλωσε ότι είναι εξουσιοδοτημένος από την κυπριακή κυβέρνηση να διαβεβαιώσει για την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έντονη επιθυμία της για συνεργασία στον ενεργειακο τομέα.
Αυτή η συνεργασία, είπε, θα γίνει με τη διαθεση κυπριακού φυσικού αερίου στο Αμμάν αλλά και με συνεργασία σε ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΡΙΚ Κώστας Κωνσταντίνου, οι δύο αντιπροσωπείες ιεράρχησαν ως κορυφαία προβλήματα των χωρών τους το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό αντίστοιχα, ενώ και οι δύο πλευρές διαπιστώνουν ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δεν τυγχάνουν σεβασμού και εφαρμογής.
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο μας, ζητήθηκε από το ιορδανικό Κοινοβούλιο όπως παρεμβαίνει κατά την διάρκεια των ισλαμικών διασκέψεων, ώστε ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία να μην είναι ασύμβατα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Η κυπριακή αντιπροσωπεία υποσχέθηκε να μεσολαβήσει στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να απαμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιορδανία με τα εκατομμύρια των προσφύγων που συρρέουν στη χώρα από τη Μέση Ανατολή.
Ο πρόεδρος της Ιορδανικής Βουλής έστειλε μήνυμα προς του Κύπριους επιχειρηματίες ότι οι πόλεμοι θα τελειώσουν και θα αρχίσει περίοδος ανασυγκρότησης, επισημαίνοντας ότι η Ιορδανία θα είναι η επιχειρηματική πύλη για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης
Πηγή: Κώστας Κωνσταντίνου, Απεσταλμένος ΡΙΚ στο Αμμάν

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand