Σαμαράς: Βλέπει Μέρκελ στο Βερολίνο

Επίσκεψη στη Γερμανία, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος στην Αθήνα Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται τακτικά μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών.

Η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι οι συζητήσεις αυτές μεταξύ φίλων και εταίρων είναι πάντα ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές για την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ.
«Επομένως, κάθε άλλη ερμηνεία και κάθε άλλη εικασία και κριτική που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απέχουν από το νόημα της συνάντησης αυτής», τόνισε.
Στη συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία, μερικά 24ωρα πριν από την επάνοδο της Τρόικας στην Αθήνα, για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά «ικέτη» που «προστρέχει στο τελευταίο του αποκούμπι».
Αναλυτές αναμένουν ότι κ. Σαμαράς θα προβάλει τη θετική εικόνα που παρουσιάζουν οι οικονομικοί δείκτες και θα εκθέσει στην κ. Μέρκελ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι το κλίμα θα επιδεινωθεί αν εφαρμοστούν τα «σκληρά» αιτήματα της Τρόικας.
Eνόψει της αυριανής συνάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση διακρίνει «σημάδια ελπίδας, ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, η οποία φαίνεται ότι θα επανέλθει στην Ελλάδα». Πρόσθεσε ότι γι' αυτά τα θέματα θα συζητήσει η κ. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και επανέλαβε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει συχνά εκφράσει εκτίμηση για την πορεία της Ελλάδας επί διακυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν αναμένεται να ληφθούν αύριο αποφάσεις και τόνισε ότι αυτό θα γίνει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Επεσήμανε όμως ότι οι όποιες αποφάσεις δεν θα ληφθούν σε διμερές επίπεδο, αλλά συλλογικά, με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutsche Welle

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.