Με επιτυχία γιορτάστηκε η Ολυμπιακή μέρα

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, και συνδιοργανωτές τα Σωματεία «Περικλής Δημητρίου» και «ΔροΜεΑ Racing», διοργάνωσαν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, οι οποίες τελούσαν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που τελέστηκαν στην Λεωφόρο Μακαρίου, περιλάμβανε αγώνα Δρόμου 5700 μέτρων στους δρόμους της Λευκωσίας και αγώνα δρόμου 1000 μέτρων για παιδιά, καθώς και την παρουσία 16 Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών που συμμετείχαν με επίδειξη των αθλημάτων τους. Μεγάλος χορηγός των εκδηλώσεων ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου και χορηγός επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Τους αγώνες Δρόμου συνδιοργάνωσαν τα Σωματεία «Περικλής Δημητρίου» και «ΔροΜεΑ Racing και σε αυτούς συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δρομείς, όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι τρεις πρώτοι νικητές της Γενικής κατάταξης ήταν οι παρακάτω:

Δρόμος 5700 μέτρων
Γενική Κατάταξη Ανδρών
Γιώργος Ττοφή (1ος), Τζεμπέλ Κασάν (2ος), Πανίκος Στυλιανού (3ος)
Γενική Κατάταξη Γυναικών
Ζαρίνα Μεντάγιεβα (1η), Μαρία Τζιαπούρα (2η) Γεωργία Θεοδοσίου (3η)
Γενική Κατάταξη Εφήβων, 16-18 Ετών
Λούκας Καρτακούλης (1ος), Λουτσιάν Απόστολος Κοσμάς (2ος)
Δρόμος 1000 μέτρων
Κατηγορία Παίδων, μέχρι 15 ετών
Εμμανουήλ Λιμαντζάκης (1ος), Ανδρέας Λουντίδης (2ος), Ανδρέας Μιτζίδης (3ος)
Κατηγορία Κορασίδων, μέχρι 15 ετών
Ελένη Ηλιάδη (1η), Σοφία Λουντίδη (2η), Αναστασία Θεοχάρους (3η).
Όλα τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι δεκαέξι Εθνικές Ομοσπονδίες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με αθλητές και προπονητές ήταν οι ακόλουθες : Αντισφαιρίσεως, Άρσης Βαρών, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Γυμναστικής, Καλαθόσφαιρας, Μοντέρνου Πεντάθλου-Διάθλου, Μπριτζ, Ξιφασκίας, Πετόσφαιρας, Ποδηλασίας, Πυγμαχίας, Ράγκμπυ, Στίβου, Τοξοβολίας, Τζούντο-Τάε Κβο Ντο και Χάντμπολ.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Λόττας, το Μέλος του Δ.Σ κ. Νάκης Μιχαηλίδης, η Γενική Διευθύντρια κα Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Λευκωσίας κα Σούλα Κολλακίδου, και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ Κύπρου κα Θούλα Μανναρίδου που απένειμαν τα Κύπελλα στους νικητές των αγώνων Δρόμου. Σε όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις απονεμήθηκε δίπλωμα Συμμετοχής, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ και τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ουράνιο Ιωαννίδη.

ΠΗΓΗ: Γραφείο τύπου ΚΟΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.