Λάρκος Λάρκου με Βασίλη Μιχαηλίδη στο Δάλι

Το πρώτο Βασίλειο του Βασίλη Μιχαηλίδη όπως το ανέπτυξε ως μουσικό δρώμενο ο Λάρκος Λάρκου, παρουσιάζεται την Τετάρτη, ως υπέρ - παράσταση με 80 τοπικούς συντελεστές στο Δάλι, από όπου ο μεγάλος Κύπριος ποιητής έλκει τις ρίζες του εκ μητρός.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η μουσική παράσταση φέρει τον ίδιο με τον τίτλο με το CD- βιβλίο με τα μελοποιημένα από τον Λάρκο ποιήματα του ποιητή, που κυκλοφορεί από το 2011: «Το πρώτο δώ βασίλειο είχαν θεοί το κτίσει» και είναι βασισμένος σ' ένα στίχο από το ποίημα «Τρόοδος».
Ο Λάρκος Λάρκου συνεχίζει την καινοτόμο πρακτική να παρουσιάζει το έργο του με τη συμμετοχή τοπικών συντελεστών, με την παράσταση στο Δάλι να περιλαμβάνει με τον ίδιο τον συνθέτη και την ορχήστρα του 80 τοπικούς συντελεστές. Οπως εξηγεί την πρακτική του ο Λάρκος ο ποιητής ήταν λαϊκός και λόγιος και σε αυτή τη διπλή έκφραση, βρίσκεται και το νόημα της πρόσμιξης ερασιτεχνικού και επαγγελματικού στοιχείου με ένα θαυμαστό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα κάθε φορά.
Στο δελτίο Τύπου υπενθυμίζεται ότι ο ποιητής έχει καταγωγή από το Δάλι από πλευράς της μητέρας του Αννέτας του Κονόμου, από την οποία πολύ νωρίς έμεινε ορφανός. Στο Δάλι, επίσης, ο μικρός Βασίλης μαθαίνει τα πρώτα γράμματα, όπου ο μεγάλος του θείος, ο Χρύσανθος Παπακονόμος τον παίρνει υπό την προστασία του.
Η συγκεκριμένη παράσταση, όπως και όλες οι συναυλίες του Λάρκου, λειτουργεί βάσει σεναρίου και έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα με ζωντανή εκτέλεση των μελοποιημένων ποιημάτων, κείμενα, αφήγηση, κίνηση, χορό και προβολές. Έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και δίνει ένα έμπρακτο μήνυμα ενότητας. Ο θεατής φεύγει από την παράσταση έχοντας εισπράξει τα τελευταία μηνύματα από το μελοποιημένο ποίημα «Αι διαιρέσεις και αι κοινωνίαι» το οποίο αποτελεί το φινάλε κάθε παράστασης, με όλους όσους παίρνουν μέρος να το ερμηνεύουν επί σκηνής.
Ο συντονισμός όλων των οργανωμένων συνόλων και ερμηνευτών κατορθώνεται μετά από σκληρή προσωπική εργασία του Λάρκου, όπου μέσα από ενθουσιασμό και δημιουργικό πνεύμα κατορθώνεται η από κοινού παρουσίαση, υπό τύπου πρεμιέρας, σε όποια περιοχή κι αν εμφανιστεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Στο Δάλι θα συμμετέχουν ως παρουσιαστές αντιπρόσωποι από τις θεατρικές ομάδες «Αμυκλαίος Απόλλων», «Άδωνης Ιδαλίου», «Ρίζες», μέρος της φιλαρμονικής του Σωματείου «Χαλκάνωρας», Η Χορωδία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών Ιδαλίου, η Ακαδημία χορού Αντιγόνης Τασουρή, η Σχολή χορού L.P.D. Dance, το 299 Σύστημα Προσκόπων, η γνωστή τραγουδίστρια Μαρία Θεοδώρου, οι ψάλτες Συμεών Ματσάγγος και Κώστας Κουλουμής καθώς και τα ταλαντούχα παιδιά Σταύρος και Άγγελος Νικολάου.
Η παράσταση στο Δάλι θα ανέβει στο Πάρκο «Βασίλης Μιχαηλίδης» (Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δήμου Ιδαλίου) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:10

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
«Θετική, αλλά όχι επαρκής» η μικρή διεύρυνση της πράσινης λίστας, λένε τουριστικοί φορείς του ΗΒ
13:30
Κάτω των 40 ετών οι εισαγωγές για COVID τις τελευταίες ημέρες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος ΟΚΥπΥ
13:27
Για Κυπριακό, Βαρώσια και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Λακρουά
13:10
Προεδρικές εκλογές στο Περού: Η πολιτική ομίχλη πυκνώνει
12:52
Στα γαλάζια της Πάφου ο Μπρούνο Λέιτε
12:49
Έντονο προβληματισμό για το φαινόμενο των αλυσίδων κρουσμάτων κορονοϊού, εκφράζει ο Β. Σιλβέστρος
12:40
Ψηφιοποιήθηκαν πάνω από 20 χιλιάδες αρχαία ευρήματα και 1.595 αρχαία μνημεία της Κύπρου
12:27
Με εκπληκτικό Τζορτζ, μείωσαν σε 2 -1 οι Κλίπερς στη σειρά με τους Σανς, 106 -92
12:17
Αεκτζής μέχρι το 2023 ο Χριστοφόρου
12:10
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Τσεχία προκάλεσε θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές
12:09
Ανησυχία για την κατάσταση που εξελίσσεται με την πανδημία, εκφράζει η ΟΕΛΜΕΚ
11:55
Γιβραλτάρ: Χαλάρωσε η νομοθεσία για τις αμβλώσεις
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand