Θα παραιτείτο, δεν το δέχτηκε το Προεδρικό

Κοντά σε παραίτηση για το θέμα των εκποιήσεων, αποκαλύπτει ότι έφτασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, "Προσέκρουσε" ωστόσο στην αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος του είχε τονίσει ότι οι κυβερνητικές επιλογές είναι συλλογικές. Ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην αποκάλυψη σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πολίτης".

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, στις 8 Σεπτεμβρίου, υπό το βάρος της απόρριψης των προτάσεών του για τις εκποιήσεις, μετέβη στο Προεδρικό και εξέφρασε την ετοιμότητα να παραιτηθεί. Επί λέξει, αναφέρει: "Είπα στον Πρόεδρο ότι είμαι έτοιμος να παραιτηθώ, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης για το ότι η Βουλή δεν πείστηκε από την ξεκάθαρη θέση και εκτίμηση ότι η νομοθεσία που παρουσιάσαμε ήταν ισορροπημένη".
Ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του άφησε κανένα περιθώριο επιμονής στην πρόθεσή του και τον επαναβεβαίωσε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι συλλογικές. Τόνισε επίσης ότι δεν νιώθει εκτεθειμένος από τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας, είτε στο θέμα των εκποιήσεων είτε στο θέμα του εφάπαξ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλαβε πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης: Για τις εκποιήσεις, με συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό και για το εφάπαξ, με συνάντηση με συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι: "Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ούτε για μια μέρα, αν δεν απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του προέδρου της Δημοκρατίας. Ουδέποτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μού εκδήλωσε το παραμικρό που να μου δημιουργεί αυτή την εντύπωση".
Στη συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει ετοιμότητα για πιο ενεργό εμπλοκή της Βουλής στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Δηλώνει μάλιστα ότι αναμένει την ουσιαστική συμβολή των κομμάτων, κατά τις συνεδρίες της διακομματικής ομάδας, που θα συζητήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα.
Η διακομματική ομάδα θα πραγματοποιήσει αύριο, στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών, την πρώτη της συνεδρία. Στην ομάδα συμμετέχει ένας εμπειρογνώμονας από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα, πλην του ΑΚΕΛ, που δεν έχει υποδείξει κάποιον ειδικό. Μέλη της ομάδας ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι το ελάχιστο που αναμένουν από την αυριανή συνάντηση, είναι η αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας, οι όροι εντολής και τα χρονοδιαγράμματα της Επιτροπής.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κουρή
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.