Θα παραιτείτο, δεν το δέχτηκε το Προεδρικό

Κοντά σε παραίτηση για το θέμα των εκποιήσεων, αποκαλύπτει ότι έφτασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, "Προσέκρουσε" ωστόσο στην αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος του είχε τονίσει ότι οι κυβερνητικές επιλογές είναι συλλογικές. Ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην αποκάλυψη σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πολίτης".

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, στις 8 Σεπτεμβρίου, υπό το βάρος της απόρριψης των προτάσεών του για τις εκποιήσεις, μετέβη στο Προεδρικό και εξέφρασε την ετοιμότητα να παραιτηθεί. Επί λέξει, αναφέρει: "Είπα στον Πρόεδρο ότι είμαι έτοιμος να παραιτηθώ, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης για το ότι η Βουλή δεν πείστηκε από την ξεκάθαρη θέση και εκτίμηση ότι η νομοθεσία που παρουσιάσαμε ήταν ισορροπημένη".
Ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του άφησε κανένα περιθώριο επιμονής στην πρόθεσή του και τον επαναβεβαίωσε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι συλλογικές. Τόνισε επίσης ότι δεν νιώθει εκτεθειμένος από τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας, είτε στο θέμα των εκποιήσεων είτε στο θέμα του εφάπαξ. Η εφημερίδα σημειώνει ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλαβε πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης: Για τις εκποιήσεις, με συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό και για το εφάπαξ, με συνάντηση με συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι: "Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ούτε για μια μέρα, αν δεν απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του προέδρου της Δημοκρατίας. Ουδέποτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μού εκδήλωσε το παραμικρό που να μου δημιουργεί αυτή την εντύπωση".
Στη συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει ετοιμότητα για πιο ενεργό εμπλοκή της Βουλής στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Δηλώνει μάλιστα ότι αναμένει την ουσιαστική συμβολή των κομμάτων, κατά τις συνεδρίες της διακομματικής ομάδας, που θα συζητήσει το νομοθετικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα.
Η διακομματική ομάδα θα πραγματοποιήσει αύριο, στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών, την πρώτη της συνεδρία. Στην ομάδα συμμετέχει ένας εμπειρογνώμονας από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα, πλην του ΑΚΕΛ, που δεν έχει υποδείξει κάποιον ειδικό. Μέλη της ομάδας ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι το ελάχιστο που αναμένουν από την αυριανή συνάντηση, είναι η αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας, οι όροι εντολής και τα χρονοδιαγράμματα της Επιτροπής.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κουρή
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Οι αντίπαλοι των κυπριακών ομάδων
16:27
Εγκαθίδρυση Συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ»
16:24
Πιθανός ημιτελικός μεταξύ Τζόκοβιτς και Τσιτσιπά στο Γουίμπλετον
16:18
"Για το ωραίο και τ' αληθινό", η ΚΟΕ τίμησε την ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου
16:13
Γενικός Εισαγγελέας: Εισηγείται ολική αναθεώρηση ή και εκσυγχρονισμό του περί Θανατικών Ανακριτών Νόμου
16:05
Φον Ντερ Λάιεν: Δε θα δεχθούμε ποτέ, μα ποτέ ως ΕΕ τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό
16:04
ΗΠΑ: Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: 4 νεκροί, 159 αγνοούμενοι
15:44
Στα χέρια της οικογένειας του Θανάση τα πορίσματα των επιστημονικών εξετάσεων
15:32
Ικανοποίηση για τη στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ΠτΔ μετά την Σύνοδο Κορυφής και την συνάντηση του με τον Α. Γκουτέρες
15:21
Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία"
15:04
Την απογοήτευσή του για τους όρους που έθεσε η Τουρκία στη Γενεύη εξέφρασε στον Α. Γκουτέρες ο ΠτΔ
14:54
Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας
14:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand