Κυριακάτικη πολύωρη ανάκριση ζεύγους Αριστοδήμου

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση διαχωρισμού μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία "Aristo Developers" και των καταγγελιών περί προσπάθειας εξαπάτησης του δημοσίου. Η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας, που αποτελείται από έμπειρους εξεταστές του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Πάφου, συνέχισαν και κυριακάτικα την λήψη καταθέσεων και την διεξαγωγή ερευνών.

Πολύωρη κατάθεση λήφθηκε και από το ζεύγος Θεόδωρου και Ρούλας Αριστοδήμου επι διαφόρων πτυχών της περίπλοκης και πολύπλοκης, όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι εξεταστές, υπόθεση. Καταθέσεις, όπως αποκάλυψε από χθες το ΡΙΚ, αναμένεται να λάβουν οι ανακριτές, όχι μόνο από μέλη του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, κυρίως όσων μετέχουν σε επιτροπές που έχουν σχέση με εξέταση αιτήσεων για αναπτύξεις στα δημοτικά όρια, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που μετείχαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Σε σχέση με την ανάπτυξη στο Mall Πάφου και την αποκάλυψη του ΡΙΚ ότι αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια, μέλη του δημοτικού συμβουλίου επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η εξαφάνιση των στοιχείων αυτών πρέπει να θεωρείται συνυφασμένη με πιθανές πολεοδομικές υπερβάσεις στο όλο έργο. Για τον χώρο πρασίνου που στους πρώτους μήνες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης, κύκλοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το Mall επισημαίνουν ότι πλέον ο χώρος έχει περιφραχθεί και έχει κατατεθεί στην τοπική αρχή, σχέδιο τοπιοτέχνησής του. Αναφορικά με το τουρκοκυπριακό τεμάχιο, το οποίο δεν έχει ακόμα απαλλοτριωθεί και η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία του δημόσιου οδικού δικτύου που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, κύκλοι του Mall τόνισαν ότι προχώρησαν στο έργο αφού το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει απόφαση το 2010 να απαλλοτριώσει το συγκεκριμένο τεμάχιο. Παρέπεμψαν επίσης σε αλληλογραφία με τον Δήμο, με βάση την οποία η εταιρεία είναι έτοιμη να καταβάλει και το κόστος της απαλλοτρίωσης.
Από το οικογενειακό περιβάλλον των Θεόδωρου και Ρούλας Αριστοδήμου εκφράζεται ικανοποίηση και ευχαριστίες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου που ανταποκρίθηκε θετικά και βοήθησε στην πραγματοποίηση χωριστών συναντήσεων του ζεύγους με τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, που είναι φοιτητής και επιστρέφει αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκφράζεται επίσης ικανοποίηση για την ανταπόκριση και την παραχώρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα πιεσόμετρου στα κρατητήρια, λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του Θεόδωρου Αριστοδήμου.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Στεργίδου
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.