Κυριακάτικη πολύωρη ανάκριση ζεύγους Αριστοδήμου

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση διαχωρισμού μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία "Aristo Developers" και των καταγγελιών περί προσπάθειας εξαπάτησης του δημοσίου. Η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας, που αποτελείται από έμπειρους εξεταστές του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Πάφου, συνέχισαν και κυριακάτικα την λήψη καταθέσεων και την διεξαγωγή ερευνών.

Πολύωρη κατάθεση λήφθηκε και από το ζεύγος Θεόδωρου και Ρούλας Αριστοδήμου επι διαφόρων πτυχών της περίπλοκης και πολύπλοκης, όπως την χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι εξεταστές, υπόθεση. Καταθέσεις, όπως αποκάλυψε από χθες το ΡΙΚ, αναμένεται να λάβουν οι ανακριτές, όχι μόνο από μέλη του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, κυρίως όσων μετέχουν σε επιτροπές που έχουν σχέση με εξέταση αιτήσεων για αναπτύξεις στα δημοτικά όρια, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που μετείχαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Σε σχέση με την ανάπτυξη στο Mall Πάφου και την αποκάλυψη του ΡΙΚ ότι αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια, μέλη του δημοτικού συμβουλίου επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η εξαφάνιση των στοιχείων αυτών πρέπει να θεωρείται συνυφασμένη με πιθανές πολεοδομικές υπερβάσεις στο όλο έργο. Για τον χώρο πρασίνου που στους πρώτους μήνες λειτουργίας του εμπορικού κέντρου χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης, κύκλοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το Mall επισημαίνουν ότι πλέον ο χώρος έχει περιφραχθεί και έχει κατατεθεί στην τοπική αρχή, σχέδιο τοπιοτέχνησής του. Αναφορικά με το τουρκοκυπριακό τεμάχιο, το οποίο δεν έχει ακόμα απαλλοτριωθεί και η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία του δημόσιου οδικού δικτύου που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, κύκλοι του Mall τόνισαν ότι προχώρησαν στο έργο αφού το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει απόφαση το 2010 να απαλλοτριώσει το συγκεκριμένο τεμάχιο. Παρέπεμψαν επίσης σε αλληλογραφία με τον Δήμο, με βάση την οποία η εταιρεία είναι έτοιμη να καταβάλει και το κόστος της απαλλοτρίωσης.
Από το οικογενειακό περιβάλλον των Θεόδωρου και Ρούλας Αριστοδήμου εκφράζεται ικανοποίηση και ευχαριστίες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου που ανταποκρίθηκε θετικά και βοήθησε στην πραγματοποίηση χωριστών συναντήσεων του ζεύγους με τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, που είναι φοιτητής και επιστρέφει αύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκφράζεται επίσης ικανοποίηση για την ανταπόκριση και την παραχώρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα πιεσόμετρου στα κρατητήρια, λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του Θεόδωρου Αριστοδήμου.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Στεργίδου
Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:11

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
"Για το ωραίο και τ' αληθινό", η ΚΟΕ τίμησε την ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου
16:13
Γενικός Εισαγγελέας: Εισηγείται ολική αναθεώρηση ή και εκσυγχρονισμό του περί Θανατικών Ανακριτών Νόμου
16:05
Φον Ντερ Λάιεν: Δε θα δεχθούμε ποτέ, μα ποτέ ως ΕΕ τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό
16:04
ΗΠΑ: Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: 4 νεκροί, 159 αγνοούμενοι
15:44
Στα χέρια της οικογένειας του Θανάση τα πορίσματα των επιστημονικών εξετάσεων
15:32
Ικανοποίηση για τη στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ΠτΔ μετά την Σύνοδο Κορυφής και την συνάντηση του με τον Α. Γκουτέρες
15:21
Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία"
15:04
Την απογοήτευσή του για τους όρους που έθεσε η Τουρκία στη Γενεύη εξέφρασε στον Α. Γκουτέρες ο ΠτΔ
14:54
Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας
14:51
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 26 Ιουνίου 2021
14:42
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επανάληψη απόψεων διδύμου Ελλάδας-Ε/Κ τα ψηφίσματα Συνόδου Κορυφής
14:31
Aύξηση 46% στα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στο Ην. Βασίλειο την τελευταία εβδομάδα
14:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand