Επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Λετονία

Με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων Λευκωσίας - Ρίγας, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Λετονία το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Λετονού ομολόγου του, ο κ. Κουγιάλης είχε διαδοχικά διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Γεωργίας και Περιβάλλοντος της χώρας και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες της λετονικής Προεδρίας και να εκφράσει τις θέσεις της κυπριακής πλευράς για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική για το Περιβάλλον και το Κλίμα.
Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας για ενεργοποίηση και αξιοποίηση των κονδυλίων του ταμείου κρίσεων της ΕΕ, ώστε τα κράτη-μέλη να τυγχάνουν άμεσα της αναγκαίας στήριξης.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν θέματα πιθανής συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.
Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Κουγιάλης είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς της Λετονίας, με τους οποίους συζήτησε και ανέπτυξε επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στην Κύπρο, καθώς και το έργο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της οροσειράς του Τροόδους, στα πλαίσια του οποίου καθορίστηκαν περιοχές κρατικής περιουσίας που δύνανται να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, υπήρξε ενδιαφέρον από λετονικής πλευράς και αναμένονται προσεχώς επισκέψεις στην Κύπρο για περαιτέρω αξιολόγηση των επενδυτικών αυτών ευκαιριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Επιδημία Έμπολα στην Ουγκάντα: 16 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
08:46
Μ. Πελεκάνος: Εντός Φθινοπώρου στην Κύπρο η Βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για μία ακόμη διερευνητική αποστολή
08:31
Φιλιππίνες: Σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Νόρου – Πέντε διασώστες έχασαν τη ζωή τους
08:20
Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 11χρονος Λάμπρος Καλλένος που πάλευε με σπάνια ασθένεια
07:56
Ζελένσκι: Σφοδρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις σε πολλά σημεία κατά μήκος των γραμμών μετώπου
07:27
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ρωσία για «καταστροφικές» συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά
07:00
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Ιράν. Δεκάδες οι νεκροί και εκατοντάδες οι συλλήψεις (Βίντεο)
06:43
Από σήμερα η χορήγηση της 4ης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Φθάνουν στην Κύπρο και τα εμβόλια κατά της γρίπης (Βίντεο)
06:22
Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι διεκδικεί την ηγεσία της επόμενης κυβέρνησης – «Θα κυβερνήσουμε για όλους τους Ιταλούς» (Βίντεο)
06:08
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο καιρού 26/9/22
05:53
25 Σεπτεμβρίου
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία για καταστροφικές συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά στην Ουκρανία
21:50
Με τρία κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές του έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας 21χρονος
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand