Επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Λετονία

Με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων Λευκωσίας - Ρίγας, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Λετονία το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Λετονού ομολόγου του, ο κ. Κουγιάλης είχε διαδοχικά διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Γεωργίας και Περιβάλλοντος της χώρας και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες της λετονικής Προεδρίας και να εκφράσει τις θέσεις της κυπριακής πλευράς για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Πολιτική για το Περιβάλλον και το Κλίμα.
Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας για ενεργοποίηση και αξιοποίηση των κονδυλίων του ταμείου κρίσεων της ΕΕ, ώστε τα κράτη-μέλη να τυγχάνουν άμεσα της αναγκαίας στήριξης.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν θέματα πιθανής συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.
Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ. Κουγιάλης είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς της Λετονίας, με τους οποίους συζήτησε και ανέπτυξε επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στην Κύπρο, καθώς και το έργο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της οροσειράς του Τροόδους, στα πλαίσια του οποίου καθορίστηκαν περιοχές κρατικής περιουσίας που δύνανται να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, υπήρξε ενδιαφέρον από λετονικής πλευράς και αναμένονται προσεχώς επισκέψεις στην Κύπρο για περαιτέρω αξιολόγηση των επενδυτικών αυτών ευκαιριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στην Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.