Ξεπουλά ο Aristo για αποπληρωμή μη εξυπηρετούμενων

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει η εταιρεία Aristo Developers για την αποπληρωμή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, υποστήριξε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Aristo Developers και παραδέχτηκε ότι από τα μέσα του περασμένου χρόνου η εταιρεία του δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που επηρέασε την ρευστότητα του αναπτυξιακού οργανισμού.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για τον διαχωρισμό οικοπέδων στο Σκαλί, ανέφερε πως είναι γεγονός ότι η εταιρεία βρέθηκε στη δίνη του προβλήματος της οικοδομικής βιομηχανίας. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η εταιρεία έχει αρκετά μη εξυπηρετούμενα δάνεια με τον τρόπο που υπολογίζονται σήμερα.

Ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε ωστόσο, ότι όλα τα δάνεια που λάμβανε η εταιρεία του  από οποιονδήποτε τραπεζικό οργανισμό ήταν βασισμένα σε εμπράγματες εξασφαλίσεις και η προσπάθειά του -όπως είπε- στηρίζεται στην πώληση αρκετών ακινήτων που θα βελτιώσουν την ρευστότητα της εταιρείας και θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει την πορεία της. Επεσήμανε ωστόσο πως κάποιες από αυτές τις πράξεις των πωλήσεων δεν υλοποιήθηκαν, δυστυχώς.

Ο κ. Αριστοδήμου επέκρινε όσους εμπλέκονται σε έρευνες για τον διαχωρισμό των οικοπέδων της εταιρείας του στην περιοχή Σκαλί, λέγοντας μάλιστα ότι δύο μήνες μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, κανένα επίσημο όργανο της Πολιτείας ούτε η Νομική Υπηρεσία ούτε η Αστυνομία δεν έχει ζητήσει τις επίσημες θέσεις της εταιρείας.

Αυτό το γεγονός, συνέχισε,  μας λυπεί ιδιαίτερα. Εξέφρασε την ελπίδα οι διάφοροι που έχουν δώσει στοιχεία να έχουν δώσει στοιχεία ορθά και όχι λανθασμένα.

Ο κ. Αριστοδήμου άφησε να εννοηθεί πως πίσω από όλη την υπόθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του, αφού το θέμα για τον συγκεκριμένο διαχωρισμό οικοπέδων προέκυψε το 2014, ενώ οι άδειες γι' αυτά εκδόθηκαν πριν από 4 χρόνια, δηλαδή το 2010, όπως είπε.

Το θέμα, είπε ο κ. Αριστοδήμου, άρχισε να παρουσιάζεται μόλις είδαν κάποιοι να ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός και μόλις άρχισε η ανάπτυξη μέσα στα συγκεκριμένα οικόπεδα . «Αυτό ας το δει ο καθένας με την δική του γνώση και λογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αριστοδήμου διατύπωσε επίσης την θέση ότι αρμόδιοι τεχνικοί του Δήμου έχοντας άγνοια κανονισμών προχώρησαν σε λανθασμένους υπολογισμούς και μετρήσεις για τα οικοπεδοποιήσιμα εμβαδά των κτημάτων του, των χώρων πρασίνου, των δρόμων και των χώρων στάθμευσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί η όλη αναστάτωση.

Εκτίμησε επίσης ότι η πραγματική διαφορά δεν υπερβαίνει τα 900 μέτρα που σε καμία περίπτωση η εταιρεία του δεν θα μπορούσε -όπως είπε- να επωφεληθεί, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις το Κτηματολόγιο εντοπίζει τυχόν λάθη και προβαίνει σε αναπροσαρμογές σε αναπτύξεις, ιδιαίτερα αυτού του μεγέθους, πριν από την τελική έκδοση των τίτλων.

Ερωτηθείς αν η Νομική Υπηρεσία θα οδηγηθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις ή όχι, ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως εάν του δίνονταν τα στοιχεία που δόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία, θα έλεγε ευθαρσώς την θέση του, προσθέτοντας ωστόσο πως εμπιστεύεται τα μέγιστα την δικαιοσύνη.

Επανέλαβε επίσης πως το Δημόσιο δεν θα ζημιώσει ούτε σεντ ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός και πως ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν αχρείαστος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:38

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.