Ξεπουλά ο Aristo για αποπληρωμή μη εξυπηρετούμενων

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλει η εταιρεία Aristo Developers για την αποπληρωμή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, υποστήριξε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Aristo Developers και παραδέχτηκε ότι από τα μέσα του περασμένου χρόνου η εταιρεία του δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που επηρέασε την ρευστότητα του αναπτυξιακού οργανισμού.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για τον διαχωρισμό οικοπέδων στο Σκαλί, ανέφερε πως είναι γεγονός ότι η εταιρεία βρέθηκε στη δίνη του προβλήματος της οικοδομικής βιομηχανίας. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι η εταιρεία έχει αρκετά μη εξυπηρετούμενα δάνεια με τον τρόπο που υπολογίζονται σήμερα.

Ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε ωστόσο, ότι όλα τα δάνεια που λάμβανε η εταιρεία του  από οποιονδήποτε τραπεζικό οργανισμό ήταν βασισμένα σε εμπράγματες εξασφαλίσεις και η προσπάθειά του -όπως είπε- στηρίζεται στην πώληση αρκετών ακινήτων που θα βελτιώσουν την ρευστότητα της εταιρείας και θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει την πορεία της. Επεσήμανε ωστόσο πως κάποιες από αυτές τις πράξεις των πωλήσεων δεν υλοποιήθηκαν, δυστυχώς.

Ο κ. Αριστοδήμου επέκρινε όσους εμπλέκονται σε έρευνες για τον διαχωρισμό των οικοπέδων της εταιρείας του στην περιοχή Σκαλί, λέγοντας μάλιστα ότι δύο μήνες μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, κανένα επίσημο όργανο της Πολιτείας ούτε η Νομική Υπηρεσία ούτε η Αστυνομία δεν έχει ζητήσει τις επίσημες θέσεις της εταιρείας.

Αυτό το γεγονός, συνέχισε,  μας λυπεί ιδιαίτερα. Εξέφρασε την ελπίδα οι διάφοροι που έχουν δώσει στοιχεία να έχουν δώσει στοιχεία ορθά και όχι λανθασμένα.

Ο κ. Αριστοδήμου άφησε να εννοηθεί πως πίσω από όλη την υπόθεση βρίσκονται ανταγωνιστές του, αφού το θέμα για τον συγκεκριμένο διαχωρισμό οικοπέδων προέκυψε το 2014, ενώ οι άδειες γι' αυτά εκδόθηκαν πριν από 4 χρόνια, δηλαδή το 2010, όπως είπε.

Το θέμα, είπε ο κ. Αριστοδήμου, άρχισε να παρουσιάζεται μόλις είδαν κάποιοι να ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός και μόλις άρχισε η ανάπτυξη μέσα στα συγκεκριμένα οικόπεδα . «Αυτό ας το δει ο καθένας με την δική του γνώση και λογική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αριστοδήμου διατύπωσε επίσης την θέση ότι αρμόδιοι τεχνικοί του Δήμου έχοντας άγνοια κανονισμών προχώρησαν σε λανθασμένους υπολογισμούς και μετρήσεις για τα οικοπεδοποιήσιμα εμβαδά των κτημάτων του, των χώρων πρασίνου, των δρόμων και των χώρων στάθμευσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί η όλη αναστάτωση.

Εκτίμησε επίσης ότι η πραγματική διαφορά δεν υπερβαίνει τα 900 μέτρα που σε καμία περίπτωση η εταιρεία του δεν θα μπορούσε -όπως είπε- να επωφεληθεί, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις το Κτηματολόγιο εντοπίζει τυχόν λάθη και προβαίνει σε αναπροσαρμογές σε αναπτύξεις, ιδιαίτερα αυτού του μεγέθους, πριν από την τελική έκδοση των τίτλων.

Ερωτηθείς αν η Νομική Υπηρεσία θα οδηγηθεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις ή όχι, ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως εάν του δίνονταν τα στοιχεία που δόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία, θα έλεγε ευθαρσώς την θέση του, προσθέτοντας ωστόσο πως εμπιστεύεται τα μέγιστα την δικαιοσύνη.

Επανέλαβε επίσης πως το Δημόσιο δεν θα ζημιώσει ούτε σεντ ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο όταν ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός και πως ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ήταν αχρείαστος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:38

Τελευταιες Ειδησεις

14 Απριλίου
Νίκη για την Ανόρθωση στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου
19:50
Ανοίγει αύριο η Πύλη Εμβολιασμού κατά της COVID-19 με 9.707 ραντεβού για ηλικίες 61- 63 ετών
19:46
Tρεις θανάτους και 602 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπ.Υγείας
19:43
Ελλάδα: 3.089 νέα κρούσματα, 809 διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι
19:14
ΗΠΑ: Νεκρός 16χρονος από πυρά αστυνομικού - Κρατούσε παιχνίδι όπλο
18:57
Υπό 6ήμερη κράτηση 17χρονος σε σχέση με υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας
18:39
Ανακοινώθηκαν τα σημεία για rapid test την Πέμπτη
18:17
Οι Κορυφαίες της σεζόν 2020/21 στα ετήσια βραβεία του ΠΑ.Σ.Π.!
18:08
Τριμερής Σύνοδος των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου την Πέμπτη στην Αθήνα
17:53
Tραπεζική ένωση και πλαίσια αφερεγγυότητας στο επίκεντρο του Εurogroup
17:48
Αίγυπτος: 20 νεκροί και 3 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο του Ασσιούτ
17:18
Στα 100 εκ. οι εμβολιασμοί, 25% με 2η δόση, 27 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει η Φον Ντερ Λάιεν
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand