Υπ. Οικονομικών: Από καιρό είναι υπό αξιολόγηση το εφάπαξ

Το θέμα του εφάπαξ είναι εδώ και καιρό υπό αξιολόγηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας μάλιστα ότι είχε τεθεί και σε συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, πριν από εβδομάδες. 

Ενεργούμε, είπε, με διαφάνεια και ειλικρίνεια, και δεν αιφνιδιάσαμε κανένα με τετελεσμένες αποφάσεις. Ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση, για το γεγονός ότι συντεχνίες εισέρχονται σε διάλογο, χωρίς να προκαταλαμβάνονται οι αποφάσεις κανενός για ένα σημαντικό, όπως τόνισε, ζήτημα.
Στο διάλογο, συνέχισε, θα τεθεί και το ζήτημα του εφάπαξ και άλλες εισηγήσεις που αποφάσισε να προωθήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, που σχετίζονται με τη στόχευση των κοινωνικών παροχών και συγκεκριμένα της κοινωνικής σύνταξης, καθώς  και με την επέκταση της συνεισφοράς των εργαζομένων στα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ενημερωθούν και τα Κόμματα, για τις σκέψεις αυτές και τις επιλογές, οι οποίες όμως, όπως διευκρίνισε, δεν σχετίζονται κατά άμεσο τρόπο με μια πρόσκαιρη ανάγκη που αφορά τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Αυτά, εξήγησε ο κύριος Γεωργιάδης, είναι ζητήματα διαρθρωτικού χαρακτήρα που αποσκοπούν στην οριστική διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τοποθετήθηκε και για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών λέγοντας ότι έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ακόμη σ` αυτό το σημείο, χρειαζόμαστε τη χρηματοδότηση από την Τρόικα και ελπίζω πως μέσα από την συναίσθηση της κοινής ευθύνης θα ληφθούν τέτοιες οριστικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης της κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς να χρειαστεί ξανά να φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις».

Σε ερώτηση κατά πόσο επηρεάζονται τα stress test των τραπεζών από το θέμα των εκποιήσεων εξέφρασε την ελπίδα «να μην επηρεαστούν »

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand