Η διοικητής της Ουνφικύπ στο ΡΙΚ για το ρόλο της και τον Εσπεν Μπαρθ Αιντα,

Ενθουσιώδη, έντιμο και καλό μεσολαβητή χαρακτηρίζει τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, η διοικητής της Ουνφικύπ, υποστράτηγος Κριστίν Λουντ. Η κυρία Λούντ, η οποία κατάγεται από τη Νορβηγία, μίλησε στην τηλεόραση του ΡΙΚ  για τον συμπατριώτη της Εσπεν Μπαρθ Αιντα,  αλλά και για το ρόλο της, ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης, σε αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, παγκοσμίως.

Τόνισε πως με επιμέλεια θα γίνεται η επίβλεψη και η εκπλήρωση του καθήκοντος να μην υπάρχουν μονομερείς αλλαγές στο στάτους κβο, εν όσω θα εξελίσσεται η προσπάθεια να εξευρεθεί λύση. Η κυρία Λούντ είπε πως όλοι όσοι υπηρετούν στην Κύπρο βλέπουν τις προκλήσεις και επιθυμούν να υπάρξει κάποια πρόοδος. ‘’Ελπίζουμε’’, τόνισε, ‘’πως οι πολιτικοί μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε’’.
Για τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για το Κυπριακό, η επικεφαλής της Ουνφικύπ είπε πως τον γνωρίζει από τη δεκαετία του '90. "Ηταν στην πρώτη γραμμή, για πολλά πράγματα στη χώρα μας. Εχει ζήλο, είναι ενθουσιώδης. Και είναι, για εμάς ως στρατιωτικοί ηγέτες, πάντοτε τόσο αναζωογονητικό όταν έχεις ενθουσιώδεις ανθρώπους να προσπαθούν να κάνουν κάτι.Είναι ξεκάθαρος, έντιμος και ένας καλός μεσολαβητής", όπως τόνισε.
Η διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου δηλώνει πως η νεκρή ζώνη θεωρείται ''καθαρή'' απο νάρκες, μετά από τις τελευταίες ερευνες που έγιναν, εξ αιτίας πλημμυρών και του φόβου ότι παρασύρθηκαν νάρκες.  Η υποστράτηγος Λουντ χαρακτηρίζει ως πρόκληση το ρόλο της. Επεσήμανε πως και στη χώρα της είχε ηγηθεί δύναμης με 45 χιλιάδες στρατιώτες. Μπορεί, είπε, στην Κύπρο να ηγείται μικρότερης δύναμης, αποτελούμενης από λιγότερους από χίλιους στρατιώτες, ωστόσο ο ρόλος της αποτελεί πρόκληση, διότι είναι διαφορετικός ο στόχος.
 Η Κριστίν Λουντ δήλωσε στο ΡΙΚ και πως δεν βλέπει μεγαλύτερη δυσκολία για μια γυναίκα, για να είναι επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης.
Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου
Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ /ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand