Η διοικητής της Ουνφικύπ στο ΡΙΚ για το ρόλο της και τον Εσπεν Μπαρθ Αιντα,

Ενθουσιώδη, έντιμο και καλό μεσολαβητή χαρακτηρίζει τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, η διοικητής της Ουνφικύπ, υποστράτηγος Κριστίν Λουντ. Η κυρία Λούντ, η οποία κατάγεται από τη Νορβηγία, μίλησε στην τηλεόραση του ΡΙΚ  για τον συμπατριώτη της Εσπεν Μπαρθ Αιντα,  αλλά και για το ρόλο της, ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης, σε αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, παγκοσμίως.

Τόνισε πως με επιμέλεια θα γίνεται η επίβλεψη και η εκπλήρωση του καθήκοντος να μην υπάρχουν μονομερείς αλλαγές στο στάτους κβο, εν όσω θα εξελίσσεται η προσπάθεια να εξευρεθεί λύση. Η κυρία Λούντ είπε πως όλοι όσοι υπηρετούν στην Κύπρο βλέπουν τις προκλήσεις και επιθυμούν να υπάρξει κάποια πρόοδος. ‘’Ελπίζουμε’’, τόνισε, ‘’πως οι πολιτικοί μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε’’.
Για τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για το Κυπριακό, η επικεφαλής της Ουνφικύπ είπε πως τον γνωρίζει από τη δεκαετία του '90. "Ηταν στην πρώτη γραμμή, για πολλά πράγματα στη χώρα μας. Εχει ζήλο, είναι ενθουσιώδης. Και είναι, για εμάς ως στρατιωτικοί ηγέτες, πάντοτε τόσο αναζωογονητικό όταν έχεις ενθουσιώδεις ανθρώπους να προσπαθούν να κάνουν κάτι.Είναι ξεκάθαρος, έντιμος και ένας καλός μεσολαβητής", όπως τόνισε.
Η διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου δηλώνει πως η νεκρή ζώνη θεωρείται ''καθαρή'' απο νάρκες, μετά από τις τελευταίες ερευνες που έγιναν, εξ αιτίας πλημμυρών και του φόβου ότι παρασύρθηκαν νάρκες.  Η υποστράτηγος Λουντ χαρακτηρίζει ως πρόκληση το ρόλο της. Επεσήμανε πως και στη χώρα της είχε ηγηθεί δύναμης με 45 χιλιάδες στρατιώτες. Μπορεί, είπε, στην Κύπρο να ηγείται μικρότερης δύναμης, αποτελούμενης από λιγότερους από χίλιους στρατιώτες, ωστόσο ο ρόλος της αποτελεί πρόκληση, διότι είναι διαφορετικός ο στόχος.
 Η Κριστίν Λουντ δήλωσε στο ΡΙΚ και πως δεν βλέπει μεγαλύτερη δυσκολία για μια γυναίκα, για να είναι επικεφαλής στρατιωτικής δύναμης.
Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου
Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ /ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.