Συνελήφθη ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του και άλλοι 2

Συνελήφθη απόψε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση των  πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών κατά τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία  στην περιοχή σκαλί. Ηδη έχουν συλληφθεί η σύζυγος του Ρούλλα, η οποία είναι η επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας και άλλα δύο άτομα ο πρώην δημοτικός μηχανικός του δήμου Πάφου ,ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα, και μια λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών που χειριζόταν τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Και οι τέσσερις έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του ΤΑΕ στο παλιό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου για την λήψη καταθέσεων. Όλοι θα κρατηθούν απόψε και ανάλογα με την πορεία των εξετάσεων θα αποφασίσει αύριο κατά ποσό χρειάζεται να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση τους. Τόσο στα  κεντρικά γραφεία της εταιρείας όσο και στην οικία του Θεόδωρου Αριστοδήμου η αστυνομία διενέργησε εκτεταμένες έρευνες.

Η καταγγελία που έγινε από τον δήμο Πάφου στην αστυνομία αφορούσε τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης επωφελούμενη η εταιρεία οικοπεδοποιησιμο χώρο που άγγιζε, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του δήμου, τις 5 με 6 χιλιάδες μέτρα αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφανη ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη. 
Εργαζόμενοι στην εταιρεία είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία έκπληκτοι για τις εξελίξεις και προβληματισμένοι για το μέλλον της εταιρείας και της εργασίας τους.  
Σημειώνεται ότι η γενική εισαγγελία ζήτησε από τον δήμο Πάφου και παρέλαβε τις τελευταίες μέρες όλους τους φακέλους, 150 στον αριθμό, των μεγάλων αναπτύξεων της εταιρείας στα δημοτικά όρια από το 2000 μέχρι σήμερα. Στις αναπτύξεις αυτές περιλαμβάνεται και το Pafos Kings Avenue Mall για το οποίο υπήρξαν καταγγελίες ότι η εταιρεία μετέτρεψε χώρο πρασίνου σε χώρο στάθμευσης αλλά και άλλες καταγγελίες για πιθανές πολεοδομικές υπερβάσεις  που θα διερευνηθούν. 
Νωρίτερα η εταιρεία Aristo Developers εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :
Σε σχέση με τα όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κ. Θεόδωρου Αριστοδήμου και της συζύγου του, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη τέτοιου εντάλματος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία σε προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις.

2. Τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του όσο και η εταιρεία μας, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ' επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, η οποία συνιστά μια οργανωμένη σκευωρία εναντίον του κ. Αριστοδήμου, της οικογένειας του και της εταιρείας μας.

3. Εντός της ημέρας, τόσο ο κ. Αριστοδήμου, όσο και η σύζυγος του, θα ανταποκριθούν στο ένταλμα.

4. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα και την πίστη ότι η αλήθεια θα λάμψει η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.