Συνελήφθη ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, η σύζυγος του και άλλοι 2

Συνελήφθη απόψε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση των  πολεοδομικών υπερβάσεων και παρατυπιών κατά τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων από την εταιρεία  στην περιοχή σκαλί. Ηδη έχουν συλληφθεί η σύζυγος του Ρούλλα, η οποία είναι η επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας και άλλα δύο άτομα ο πρώην δημοτικός μηχανικός του δήμου Πάφου ,ο οποίος αφυπηρέτησε πρόσφατα, και μια λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών που χειριζόταν τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Και οι τέσσερις έχουν μεταφερθεί στα γραφεία του ΤΑΕ στο παλιό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου για την λήψη καταθέσεων. Όλοι θα κρατηθούν απόψε και ανάλογα με την πορεία των εξετάσεων θα αποφασίσει αύριο κατά ποσό χρειάζεται να ζητηθεί από το δικαστήριο η έκδοση ενταλμάτων για την περαιτέρω κράτηση τους. Τόσο στα  κεντρικά γραφεία της εταιρείας όσο και στην οικία του Θεόδωρου Αριστοδήμου η αστυνομία διενέργησε εκτεταμένες έρευνες.

Η καταγγελία που έγινε από τον δήμο Πάφου στην αστυνομία αφορούσε τον διαχωρισμό μεγάλου αριθμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί και την αλλαγή των αρχικών σχεδίων ώστε να μειωθεί το εμβαδόν του πρασίνου και του οδικού δικτύου της ενιαίας ανάπτυξης επωφελούμενη η εταιρεία οικοπεδοποιησιμο χώρο που άγγιζε, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του δήμου, τις 5 με 6 χιλιάδες μέτρα αλλά που τελικά μετά από επιτόπιες μετρήσεις διεφανη ότι η έκταση μπορεί να είναι κατά πολύ μικρότερη. 
Εργαζόμενοι στην εταιρεία είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία έκπληκτοι για τις εξελίξεις και προβληματισμένοι για το μέλλον της εταιρείας και της εργασίας τους.  
Σημειώνεται ότι η γενική εισαγγελία ζήτησε από τον δήμο Πάφου και παρέλαβε τις τελευταίες μέρες όλους τους φακέλους, 150 στον αριθμό, των μεγάλων αναπτύξεων της εταιρείας στα δημοτικά όρια από το 2000 μέχρι σήμερα. Στις αναπτύξεις αυτές περιλαμβάνεται και το Pafos Kings Avenue Mall για το οποίο υπήρξαν καταγγελίες ότι η εταιρεία μετέτρεψε χώρο πρασίνου σε χώρο στάθμευσης αλλά και άλλες καταγγελίες για πιθανές πολεοδομικές υπερβάσεις  που θα διερευνηθούν. 
Νωρίτερα η εταιρεία Aristo Developers εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :
Σε σχέση με τα όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κ. Θεόδωρου Αριστοδήμου και της συζύγου του, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη τέτοιου εντάλματος σήμερα το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στη Λευκωσία σε προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις.

2. Τόσο ο κ. Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του όσο και η εταιρεία μας, έχουν από την πρώτη στιγμή και κατ' επανάληψη δηλώσει την πρόθεση και επιθυμία τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, η οποία συνιστά μια οργανωμένη σκευωρία εναντίον του κ. Αριστοδήμου, της οικογένειας του και της εταιρείας μας.

3. Εντός της ημέρας, τόσο ο κ. Αριστοδήμου, όσο και η σύζυγος του, θα ανταποκριθούν στο ένταλμα.

4. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα και την πίστη ότι η αλήθεια θα λάμψει η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
153 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:51
Η Ουάσινγκτον προτρέπει και άλλες αραβικές χώρες να αναγνωρίσουν το Ισραήλ
19:49
Μόνο την «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα διατηρεί το Λονδίνο - Ευνοϊκές αλλαγές για εμβολιασμένους ταξιδιώτες
19:24
Η Υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας παραιτήθηκε μετά τη χαοτική εκκένωση στο Αφγανιστάν
19:15
«Όλα στον αέρα» θα βγαίνουν κάθε απόγευμα φέτος στο ΡΙΚ
18:54
Μειωμένα κατά 23% στο επταήμερο τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
18:36
Ποστάρισμα Ομόνοιας για τον ιστορικό βαθμό στο Κόνφερενς Λιγκ (φώτο)
18:33
Οι ορισμοί των διαιτητών για την 3η αγωνιστική - Ο Λούκας Σωτηρίου στο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ
18:26
Κύπρος και Ελλάδα θα ζητήσουν τη διοργάνωση ομίλου στο Εurobasket 2025
18:17
Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ
18:16
Χαμηλή η αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη
17:58
Τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου επιθεώρησε ο Ερντογάν
17:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand