Mέτρα φύλαξης των G3 των εφέδρων ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας

Για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν για τη φύλαξη των στρατιωτικών όπλων G3, που έχουν στην κατοχή τους οι έφεδροι ενημέρωσε σήμερα την επίτροπή άμυνας της βουλής ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της βουλής ο κύριος Φωκαίδης είπε ότι παραμένει βασική και αναλλοίωτη η θέση του ότι ο ατομικός οπλισμός θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εφέδρων γιατί αυτό επιβάλλει η ανάγκη διατήρησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς για αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής.

Ωστόσο, πρόσθεσε το ΓΕΕΦ, μετά από οδηγίες του τον περασμένο Ιούλιο, μελέτησε ενδελεχώς το θέμα της φύλαξης του ατομικού οπλισμού των εφέδρων και εισηγήθηκε τα ακόλουθα πιλοτικά μέτρα:

     α. Οι έφεδροι που υπηρετούν σε Μονάδες της πρώτης γραμμής θα κληθούν να ασφαλίσουν μέρος του όπλου τους με ειδικό μηχανισμό που θα απασφαλίζεται μόνο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή έκτακτης ανάγκης, 

    β. Για τους υπόλοιπους εφέδρους (που δεν υπηρετούν στην πρώτη γραμμή) θα κληθούν να αφαιρέσουν και να παραδώσουν τον επικρουστήρα του όπλου τους, ο οποίος θα τους παραχωρείται από τις Μονάδες μόνο κατά τη διάρκεια ασκήσεων ή έκτακτης ανάγκης.

Έχοντας λάβει τη ρητή διαβεβαίωση από την ηγεσία του ΓΕΕΦ, συνέχισε, ότι η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων δεν θα επηρεάσει τη μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς, έδωσε οδηγίες να προχωρήσει αμέσως η εφαρμογή των πιο πάνω μέτρων και να ολοκληρωθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο, κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας, ο ατομικός οπλισμός παραμένει μεν στα σπίτια των εφέδρων, για όσο καιρό επιβάλλουν οι περιστάσεις, αλλά παραμένει σε πολύ ασφαλέστερες συνθήκες.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή : ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:12

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.