Λύκειο Κύκκου: Αποχή από τα μαθήματα προς ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι μαθητές του Λυκείου Κύκκου απέχουν από τα μαθήματα τους διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου τους. Από τη φετινή σχολική χρονιά στις εγκαταστάσεις του λυκείου στεγάζεται και το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο με τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου να υποστηρίζουν ότι η συστέγαση των δύο σχολείων είναι σε βάρος της λειτουργίας του λυκείου και των ιδίων.

Οι μαθητές θεωρούν ότι η συνύπαρξη των δύο σχολείων είναι αδύνατη, εφόσον παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα, τα οποία θα επηρεάσουν τα μαθήματά τους.
Υποστηρίζουν ότι όλα τα τμήματα είναι μετακινούμενα και ότι είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν οκτάωρο πρόγραμμα ενώ η διάρκεια των μαθημάτων και των διαλειμμάτων είναι μειωμένη.
Παράλληλα, οι μαθητές σημείωσαν ότι ο διδακτικός χρόνος έχει μειωθεί και θεωρούν ότι αυτό θα θέσει τους τελειόφοιτους σε μειονεκτική θέση έναντι των συμμαθητών τους των υπολοίπων λυκείων όταν θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις για διεκδίκηση θέσης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παρατηρούνται, τόνισαν, δυσκολίες και στον συντονισμό των καθηγητών.
Τις θέσεις αυτές απορρίπτει η διευθύντρια του σχολείου, Κούλα Παπαντωνίου, τονίζοντας ότι τα οκτάωρα είναι υπέρ των μαθητών γιατί έτσι ενισχύεται ο χρόνος διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης.
Δυστυχώς, παρατήρησε, τώρα χάνεται πολύτιμος χρόνος μάθησης με την αποχή από τα μαθήματα δηλώνοντας ότι η μετακίνηση του Νικολαϊδείου Γυμνασίου είναι πλέον γεγονός.
Τέλος, κάλεσε τους μαθητές να συνυπάρξουν κάτω από πνεύμα συνεργασίας.
Ο αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Ιωάννης Ευθυμίου ανέφερε πως τα παιδιά αδικαιολόγητα βγαίνουν στους δρόμους.
Εξήγησε ότι το οκτάωρο υιοθετήθηκε για να κτυπά το κουδούνι την ίδια ώρα και στο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κύκκου.
Με αυτή την διευθέτηση μάλιστα, σημείωσε, οι μαθητές του λυκείου διδάσκονται περισσότερη ώρα τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών.
Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο στο δεύτερο τετράμηνο να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των περιόδων των άλλων μαθημάτων κατεύθυνσης τα οποία μπορεί να έχουν υστερήσει στο χρόνο διδασκαλίας.

Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 16:12

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.