Απάντηση ΑΚΕΛ στα περί υπευθυνότητας

Το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαΐδη, απάντησε στην αναφορά του προέδρου Αναστασιάδη ότι αναμένει από τη Βουλή να επιδείξει υπευθυνότητα στο θέμα της αναπομπής των νομοθετημάτων για το πλαίσιο των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να κατανοήσει ότι ακριβώς επειδή σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται υπεύθυνα απέναντι στο λαό, δεν είναι δυνατό να μένει απαθής σ' ένα προκλητικά ετεροβαρές -όπως το χαρακτήρισε- θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις, που μονομερώς συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το οποίο ο Πρόεδρος έσπευσε στη συνέχεια να διατηρήσει, εξουδετερώνοντας το δίχτυ προστασίας που δημιούργησε η Βουλή απέναντι στο σοβαρό κίνδυνο μαζικών, αδιάκριτων εκποιήσεων.
Η Βουλή, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στον τόπο, έχει κατά την άποψή μας υποχρέωση να διατηρήσει την απαιτούμενη ισορροπία στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις.
Με αφορμή την αναστάτωση των τελευταίων ημερών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την αποτροπή της απεργίας την υστάτη, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων, με την αναδίπλωση της κυβερνητικής πλευράς τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας των υπό συζήτηση θεμάτων, καταδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για την πρόκληση αχρείαστης έντασης και αναταραχής στις εργασιακές σχέσεις.
Ευχόμαστε, πρόσθεσε, το πάθημα να έχει γίνει μάθημα για τους κυβερνώντες και επιτέλους, ύστερα από 1,5 χρόνο αλαζονικής συμπεριφοράς και ενεργειών που καταστρατηγούν τις θεσμοθετημένες διαδικασίες στις εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη να συμπεριφέρεται από τούδε και στο εξής με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Εκφράζοντας σεβασμό στις όποιες αποφάσεις των συντεχνιών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι είναι αλήθεια πως σε αντίθεση με την κυβέρνηση, το συνδικαλιστικό κίνημα επαναβεβαίωσε την υπευθυνότητα που το διακρίνει όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο για την οικονομία.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.