Απάντηση ΑΚΕΛ στα περί υπευθυνότητας

Το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαΐδη, απάντησε στην αναφορά του προέδρου Αναστασιάδη ότι αναμένει από τη Βουλή να επιδείξει υπευθυνότητα στο θέμα της αναπομπής των νομοθετημάτων για το πλαίσιο των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να κατανοήσει ότι ακριβώς επειδή σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται υπεύθυνα απέναντι στο λαό, δεν είναι δυνατό να μένει απαθής σ' ένα προκλητικά ετεροβαρές -όπως το χαρακτήρισε- θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις, που μονομερώς συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το οποίο ο Πρόεδρος έσπευσε στη συνέχεια να διατηρήσει, εξουδετερώνοντας το δίχτυ προστασίας που δημιούργησε η Βουλή απέναντι στο σοβαρό κίνδυνο μαζικών, αδιάκριτων εκποιήσεων.
Η Βουλή, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, έχοντας συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στον τόπο, έχει κατά την άποψή μας υποχρέωση να διατηρήσει την απαιτούμενη ισορροπία στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις.
Με αφορμή την αναστάτωση των τελευταίων ημερών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την αποτροπή της απεργίας την υστάτη, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων, με την αναδίπλωση της κυβερνητικής πλευράς τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας των υπό συζήτηση θεμάτων, καταδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για την πρόκληση αχρείαστης έντασης και αναταραχής στις εργασιακές σχέσεις.
Ευχόμαστε, πρόσθεσε, το πάθημα να έχει γίνει μάθημα για τους κυβερνώντες και επιτέλους, ύστερα από 1,5 χρόνο αλαζονικής συμπεριφοράς και ενεργειών που καταστρατηγούν τις θεσμοθετημένες διαδικασίες στις εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη να συμπεριφέρεται από τούδε και στο εξής με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Εκφράζοντας σεβασμό στις όποιες αποφάσεις των συντεχνιών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι είναι αλήθεια πως σε αντίθεση με την κυβέρνηση, το συνδικαλιστικό κίνημα επαναβεβαίωσε την υπευθυνότητα που το διακρίνει όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο για την οικονομία.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση
16:10
Σε συναγερμό το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών Τραμπ
16:08
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 76η ΓΣ του ΟΗΕ
12:08
Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)
11:43
Aφγανιστάν:Δύο εκρήξεις στην Καμπούλ, αρκετοί τραυματίες
11:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand