Ντράγκι: Να τεθούν σε τάξη όλες οι οικονομίες της ευρωζώνης για ανάκαμψη της κρίσης

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι οι Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να θέσουν σε τάξη τις οικονομίες τους, ώστε η Ευρωζώνη να ανακάμψει από τη μακρά οικονομική κρίση.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να λειτουργήσουν παράλληλα νομισματική, δημοσιονομική και διαρθρωτική πολιτική για να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη στην Ευρωζώνη. Μιλώντας την σε οικονομικό φόρουμ στο Μιλάνο είπε ότι  «Βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με μια σειρά προϋποθέσεων - χαμηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό, υψηλό χρέος και υψηλή ανεργία -  που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συντονισμένη δράση τόσο στην πλευρά της ζήτησης όσο και στην πλευρά της προσφοράς της οικονομίας”. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, αυτό απαιτεί από όλους τους φορείς - τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο - να διαδραματίσουν το ρόλο τους στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, όπως καθορίζονται στις Συνθήκες της ΕΕ. Ο κύριος Ντράγκι υποστήριξε επίσης ότι η μείωση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα, η ΕΚΤ για να προλάβει το ενδεχόμενο ενός αποπληθωριστικού σπιράλ  στις οικονομικές της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς και η δεσμευση για έναρξη προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών προς ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία δεν είναι αρκετά.
"Κανένα μέτρο νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, δεν μπορεί να είναι επιτυχές αν δεν συνοδεύεται από τις κατάλληλες διαρθρωτικές πολιτικές - πολιτικές που ευνοούν την δυναμική ανάπτυξη και εμπνέουν εμπιστοσύνη", πρόσθεσε. Ανέφερε ότι "δεν θα υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη», εκτός και εάν υπάρξει «μια αποφασιστική αύξηση των επενδύσεων".
Αυτό είναι απαραίτητο για να οδηγήσει τον πληθωρισμό πλησίον του ορίου που επιδιώκουμε για τόνωση της οικονομίας και μείωση της ανεργίας, ανέφερε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι για ενίσχυση των επενδύσεων απαιτούνται να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι οι επενδύσεις αποτελούν το κλειδί για μια βιώσιμη ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.
"Αν δεν καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε τις επενδύσεις, θα αποδυναμώσουμε την οικονομία βραχυπρόθεσμα και θα υπονομεύσουμε τις προοπτικές της, μακροπρόθεσμα", κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.