Εκκληση για ενότητα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε το σημερινό κρίσιμο σταυροδρόμι της οικονομικής κρίσης.

Μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, υπέδειξε ότι ο μόνος τρόπος για να εξέλθει πιο σύντομα η χώρα μας από το πρόγραμμα στήριξης, είναι η εφαρμογή των προνοιών του. Τόνισε ταυτόχρονα ότι η Κυβέρνηση έχει στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε όλους, να αντιληφθούν την αδήριτη ανάγκη για διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης, σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων του προγράμματος της Τρόικα. Ανέφερε  ότι η κυπριακή οικονομία αργά, αλλά σταθερά ανακάμπτει, ο κυπριακός τραπεζικός τομέας είναι ήδη πολύ πιο δυνατός από ό,τι ήταν πριν ένα χρόνο και η σταθερότητα επιστρέφει.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι η έμφαση τώρα, δίδεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η Κυβέρνηση ήδη βρίσκεται στη διαδικασία μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, του τομέα της υγείας και της ευημερίας, της φορολογικής πολιτικής και των συστημάτων δημόσιας οικονομικής διαχείρισης. Διαβεβαίωσε τα μέλη του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Ξένων Επενδύσεων, ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να στηρίξει και να διευκολύνει τις προσπάθειες για ενίσχυση των επενδύσεων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Και τόνισε ότι οι προοπτικές για την Κύπρο παραμένουν λαμπρές.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας επέδωσε οκτώ βραβεία σε ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Πηγή: ΡΙΚ/ τηλεόραση

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:09

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand