Κουγιάλης στο ΡΙΚ για ΦΑ και χαλούμι

Σε τρεις μήνες θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ για εντοπισμό φυσικού αερίου (ΦΑ), επιβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, προσθέτοντας ότι η γεώτρηση θα διαρκέσει 85 μέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος του ΡΙΚ "Πρόσωπο με Πρόσωπο", ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το γεγονός ότι βρίσκονται στην Κύπρο μεγάλες εταιρείες, καταδεικνύει ότι υπάρχουν κοιτάσματα τα οποία σιγά-σιγά θα αξιοποιηθούν.
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Για το θέμα του χαλουμιού, ο Νίκος Κουγιάλης είπε ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν μετατρέψει σε πολιτικό, ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα.
"Το τελευταίο διάστημα", είπε, "η τουρκική πλευρά προβαίνει σε μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα και έχει εμπλέξει διάφορους κύκλους, επιχειρώντας να πείσει για τις θέσεις της".
Ο κ. Κουγιάλης επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ακολουθήσει πιστά τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ο οποίος διέπει τον τρόπο με τον οποίο κατοχυρώνονται τα αγροτικά προϊόντα.
Είπε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει φροντίσει να διασφαλίσει τα συμφερόντα των Τουρκοκυπρίων, αφού στο φάκελο κατοχύρωσης έχει περιληφθεί ολόκληρη η Κύπρος ως γεωγραφική περιοχή παρασκευής του χαλουμιού, παρά το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο έχει ανασταλεί στα κατεχόμενα.
"Ταυτόχρονα", τόνισε ο Νίκος Κουγιάλης, "ως ένδειξη καλής θέλησης, έχει περιληφθεί και η λέξη 'Χελίμ', η οποία αναφέρεται στο χαλούμι που παρασκευάζουν οι Τουρκοκύπριοι".

Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.