Αντίδραση Τελ Αβίβ για "πάγωμα" εργασιών στο "Λεβιάθαν"

Για σοβαρές γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στο Ισραήλ προειδοποιεί το Υπουργείο Ενέργειας στο Τελ Αβίβ, σε περίπτωση που παγώσει η ανάπτυξη των κοιτασμάτων του «Λεβιάθαν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Jerusalem Post», η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εθνικής Υποδομής, Ενέργειας και Υδάτων Orna Hozman-Bechor, απευθύνθηκε με επιστολή στον Επίτροπο της Αρχής κατά των Μονοπωλίων David Gilo, σε σχέση με ανακοίνωσή του για υποβολή προς έγκριση ενός συναινετικού διατάγματος, αναφορικά με τη συμμετοχή των εταιρειών Noble και Delek στο «Λεβιάθαν».
Το διάταγμα προέβλεπε ότι η Delek Group και η Noble Energy, κύριοι εταίροι στα ισραηλινά υποθαλάσσια τεμάχια «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ», θα συνέχιζαν την αξιοποίηση των κοιτασμάτων, χωρίς να θεωρούνται «καρτέλ», όμως θα ήταν αναγκασμένες να πουλήσουν τα μικρότερα κοιτάσματά τους, «Καρίς» και «Τανίν».
Στην επιστολή της η κ. Hozman-Bechor αναφέρει ότι «δεν συντρέχουν οποιεσδήποτε αλλαγές οι οποίες να δικαιολογούν την κίνηση αυτή», ενώ προσθέτει ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να προκαλέσουν «σημαντικές και θεμελιώδεις ζημιές στον τομέα της ενέργειας στο Ισραήλ».
Σύμφωνα με την Αντιμονοπωλιακή Αρχή, το προτεινόμενο διάταγμα «δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του αντιμονοπωλιακού νόμου», ενώ παρατίθενται μια σειρά από λόγοι, όπως ότι με το συγκεκριμένο διάταγμα δεν εξασφαλίζεται ένα πραγματικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, που θα έλυνε το πρόβλημα του μονοπωλίου.
Παράλληλα με την απόσυρση της στήριξής του στο διάταγμα, ο κ. Gilo ενημέρωσε τις Delek και Noble Energy ότι η Αρχή θα εξετάσει κατά πόσο η ιδιοκτησία του «Λεβιάθαν» αποτελεί μια «περιοριστική διευθέτηση», εννοώντας ένα καρτέλ, κάτι που είναι παράνομο στο Ισραήλ.
Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να καταρρίψουν τον ισχυρισμό για καρτέλ, κατά τη διάρκεια ακρόασης τον Ιανουάριο, τόνισε η Αντιμονοπωλιακή Αρχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.