Έγκριση να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του αποχετευτικού ζητά ο Δήμος Γεροσκήπου

Την έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών θα ζητήσουν ο δήμος Γεροσκηπου και οι επτά κοινότητες της χαμηλής περιοχής της Πάφου που μετέχουν στην δεύτερη φάση του αποχετευτικού συστήματος Πάφου προκειμένου να μπορέσουν να εκταμιεύσουν ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του ΣΑΠΑ για επάλειψη των δρόμων στα όρια τους με πρεμιξ.

Το οδικό δίκτυο της περιοχής τα τελευταία χρόνια, και κυρίως μετά τα έργα του αποχετευτικού, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγο και των κακοτεχνιών των εργολάβων όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της περιοχής.
Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ, δήμαρχος Γεροσκηπου Μιχάλης Παυλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το ποσό των πέντε εκατομμύριων θα διατεθεί αναλογικά στους δήμους και τις κοινότητες της δεύτερης φάσης προκειμένου να προχωρήσουν σε απαλείψεις των δρόμων με πρεμιξ. Αποφασίστηκε επίσης, στην τελευταία συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ, όπως ανατεθεί σε γραφείο μελετών, η διενέργεια ελέγχων αντοχής των δρόμων, προκειμένου να αποδειχτεί ότι οι εργολάβοι δεν είχαν εργαστεί ακολουθωντας τα σωστά πρότυπα. Θα αξιολογηθεί παράλληλα το υφιστάμενο προσωπικό του ΣΑΠΑ . Στόχος, ανέφερε ο δήμαρχος Γεροσκηπου, είναι το κόστος που υφίστανται οι καταναλωτές του ΣΑΠΑ μέσω των ψηλών αποχετευτικών τελών να μειωθεί.
Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου αποχετεύσεων Πάφου τόνισε ότι έγιναν σημαντικά λάθη στο παρελθόν με τις εγγυήσεις των συμβολαίων των εργολάβων . Κάποιοι έκλειναν τα μάτια είπε χαρακτηριστικά και αφού αποδειχτεί ότι είχαν γίνει κακοτεχνίες θα διεκδικηθεί η επιστροφή χρημάτων που ήδη πληρώθηκαν στους εργολάβους.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Πράσινο φως για αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.
06:47
Ψευδοκράτος: Στα Βαρώσια διεξάγονται βελτιωτικές εργασίες ασφάλειας για τους επισκέπτες
06:20
Ουκρανία: Τα εγκλήματα πολέμου «δεν θα μείνουν ατιμώρητα» (ευρωπαίος επίτροπος Δικαιοσύνης)
05:35
Ουκρανία: 78 γυναίκες ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παραδόθηκαν στην Αζοφστάλ
05:33
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι θα εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
05:27
Ξεπέρασαν τα εκατόν, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη
05:22
Το Κίεβο δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών
05:17
21 Μαΐου
Τουρκία: Διαδήλωση της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη της Τζανάν Καφταντζίογλου
21:39
Ισπανία: Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα με το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου
21:17
Ευρώπη-Ευλογιά πιθήκων: Περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Ολλανδία, το πρώτο επιβεβαιωμένο στην Ελβετία, 23 νέα κρούσματα στην Ισπανία και 9 στην Πορτογαλία
20:55
ΥΠΕΞ: Η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου μπορεί να σωθεί μόνο εάν τεθούν σε συζήτηση τα ΜΟΕ
20:27
Yπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον κατεχόμενο Κορμακίτη
20:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand