Άδεια αερομεταφορέα στην Κύπρο ζήτησαν Aegean και Ryanair

Πληροφορίες που είδαν το φως το δημοσιότητας στην Ελλάδα αναφέρουν, ότι η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean, υπέβαλε αίτημα στο τμήμα πολιτικής αεροπορίας για απόκτηση άδειας αερομεταφορέα, που θα έχει ως βάση την Κύπρο.

Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Συγκοινωνιών επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ, ότι, τόσο ότι η εταιρεία Aegean αλλά και η Ryanair υπέβαλαν αίτημα στο τμήμα πολιτικής αεροπορίας για απόκτηση άδειας αερομεταφορέα που θα έχουν ως βάση την Κύπρο. Ξεκαθάρισε ότι, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης και ότι η απάντηση στο αίτημα των δυο εταιρειών θα δοθεί σύντομα.
Η ίδια πηγή, τόνισε ότι, το θέμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στις κυπριακές αερογραμμές.

Στο μεταξύ την κατηγορία ότι δυο υπουργοί της κυβέρνησης - ίσως και κάποιοί άλλοι από το κυβερνητικό σχήμα-προσπαθούν επί σκοπού να κλείσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές εξαπέλυσε σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Πασυπί Πέτρος Σουπουρής. Πρόκειται, είπε, για μια στημένη διαδικασία για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και το πιο σημαντικό απ' όλα, πρόσθεσε, είναι ότι εδώ και έντεκα μήνες δεν γίνεται προσπάθεια υλοποίησης των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Σιουππουρής ήταν έντονα επικριτικός και για τη διαγραφή της μετοχής της Εταιρείας, από το πάτωμα του χρηματιστηρίου. Είπε ότι επειδή δεν μπήκαν οι ελεγμένοι λογαριασμοί της εταιρείας εδώ και δυο χρόνια στο χρηματιστήριο από τα διοικητικά συμβούλια, τα οποία διορίστηκαν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, η μετοχή των Κυπριακών Αερογραμμών είναι εκτός πατώματος εδώ και χρόνια.

Σύνταξη : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Γιώργος Αβρααμ/ fpress.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.