Έτοιμοι να διαπραγματευτούν το ψήφισμα που κατέθεσαν στον ΟΗΕ οι Παλαιστίνιοι

Aνοικτοί σε διάλογο οι Παλαιστίνιοι σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίλυση του προβλήματος με το Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Ισραήλ, έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν βέτο στη ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ως εκ τούτου, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ ανακοίνωσε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πρόθυμοι να τροποποιήσουν το κείμενο χωρίς να υπάρχει βιασύνη για την κατάθεσή του σε ψηφοφορία. Η ανακοίνωση αυτή είναι αντίθετη προς τη γενική στάση άλλων Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Οι Παλαιστίνιοι συμφώνησαν να συνεχίσουν διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την επίτευξη συναινετικού κειμένου, υπό την πίεση ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας. 

Στο ψήφισμα προνοείται η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς εντός ενός έτους, ενώ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που κατέχει το κείμενο του ψηφίσματος, οι ισραηλινές δυνάμεις καλούνται να αποσυρθούν πλήρως από τα παλαιστινιακά εδάφη, το αργότερο μέχρι το 2017.

Επιμέλεια: Μαρία Τσαγγάρη
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.