Επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Σε φιλοφρονητικό επίπεδο κρατήθηκε η χθεσινοβραδινή επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα και τον κ. Μπαν συνόδευε ο αναπληρωτής ΓΓ και στενός του συνεργάτης Kim Won-soo. Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα περιορίστηκε απόλυτα σε φιλοφρονητικά επίπεδα.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε πως είχε μια ευχάριστη συνάντηση με τον κ. Μπάν και οπωσδήποτε αυτό που ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας είναι να μείνει μακράν - κατά τη συμβουλή του - οποιασδήποτε εμπλοκής η οποία θα μπορούσε να επιβραδύνει την ταχεία ανάρρωση. "Τον ευχαρίστησα βεβαίως γιατί όντως ήταν μια σημαντική συμβουλή, η οποία με προβλημάτισε", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Γενικός Γραμματέας κατανοεί τη θέση της Λευκωσίας για την αναστολή της συμμετοχής στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι με τον κ. Μπαν δεν ενεπλάκη σε διάλογο που αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και συνεπώς δεν ξέρει. Ωστόσο από το παρελθόν, είπε, γνωρίζει τη ότι η στάση της κάθε πλευράς καθορίζεται ανάλογα με τα γεγονότα και τα γεγονότα δικαιολογούσαν απολύτως την απόφαση που πήραμε και τη στάση που τηρήσαμε και τηρούμε, σημείωσε.

Χθες το πρωί – όπως είχε προαναγγείλει την Κυριακή ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Ανταμς – ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη στο νοσοκομείο Mt Sinai για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική του πορεία ανάρρωσης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι γιατροί είναι ιδιαίτερα ευχαριστημέμοι από την πορεία της ανάρρωσης και της ανάκαμψης της υγείας του.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πρώτη κυρία θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του η ηγεσία της κυπριακής παροικίας.

Θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για την Κύπρο το Σάββατο.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Σήμερα υπάρχει υποχώρηση της Δημοκρατίας όχι μόνο στην Ευρώπη, είπε ο Πάπας
15:40
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand