Τρέλανε τις αγορές η διακύμανση της τιμής του πετρελαίου

«Ίλιγγο» προκάλεσε χθες η διακύμανση της τιμής του πετρελαίου, με τις αγορές να αντιδρούν σπασμωδικά σε κάθε πληροφορία, φήμη ή στοιχείο που διέρρεε αναφορικά με τις προθέσεις των πετρελαιοπαραγωγών κρατών ή τη ζήτηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ενώ μέχρι το απόγευμα το πετρέλαιο δεχόταν πιέσεις υποχωρώντας ακόμη και κάτω από τα 54 δολάρια (στα 53,60 δολάρια), απότομα το κλίμα άλλαξε, πέρασε σε θετικό έδαφος και έκλεισε τελικά με μόλις 2 σεντ κέρδη, στα 55,93 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά προσπάθησε να ισορροπήσει χθες με αρκετά χαρτοφυλάκια να τοποθετούνται εκμεταλλευόμενα τις ελκυστικές αποτιμήσεις.

Οι αναλυτές εκτιμούν επίσης ότι η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει στα νέα δεδομένα της παραγωγής και της ζήτησης, χωρίς να έχει θέσει κάποιους στόχους στην τιμή.

Όμως η πτώση κατά 40% που παρατηρείται στην τιμή του πετρελαίου το τελευταίο εξάμηνο αφήνει σημαντικά περιθώρια για κερδοσκοπικές κινήσεις.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.