"Δείξε στον ρατσισμό την κόκκινη κάρτα"

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της Ανόρθωσης καλεί τους φίλους της ομάδας να δείξουν κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό.

Αναλυτικά:

"Η Κύπρος και η κοινωνία της, ήταν ανέκαθεν φιλόξενες σε όλους τους ξένους που επισκέπτονταν το νησί μας, από όπου κι αν προέρχονταν. Από αρχαιοτάτων χρόνων, το αίσθημα της φιλοξενίας ήταν βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, με τον Ξένιο Δία να είναι προστάτης των ξένων.

Τα τελευταία χρόνια, εκφράσεις ρατσισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην κοινωνία μας, ενδεχομένως και ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει το λαό μας. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύουμε πως ο Κύπριος είναι ρατσιστής και θα πρέπει να αποβάλουμε τέτοιου είδους φαινόμενα πριν προλάβουν να εκκολαφθούν.

Ιδιαίτερα εμείς, οι Ανορθωσιάτες, όντας πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα, έχουμε βιώσει στο πετσί μας και βιώνουμε ακόμα την χειρότερη μορφή ρατσισμού. Ο τουρκικός, κατοχικός στρατός, μας κρατά μακριά από τα σπίτια μας, απλά και μόνο γιατί είμαστε Έλληνες της Κύπρου. Ας μην ξεχνάμε δε, και τον κοινωνικό ρατσισμό που βίωσαν οι πρόσφυγες – όπως βιώνουν δυστυχώς παντού οι πρόσφυγες – τα πρώτα χρόνια μετά την εισβολή.

Ως Ανόρθωσις Αμμοχώστου, Σωματείο που πρωτοστάτησε με τη θυσία μελών του στον αντιφασιστικό αγώνα του ’40, στεκόμαστε κάθετα απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα που παραπέμπουν σε φασιστικά καθεστώτα. Καλούμε από κοινού την πολιτεία, την κοινωνία, τα άλλα αθλητικά σωματεία, να προβληματιστούμε από εκφράσεις ρατσισμού που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εκδηλώνονται στα γήπεδα και να τα αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο.

Χαιρετίζουμε την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων και οπαδών μας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε και όλων των Κυπρίων, που καταδικάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Ο ρατσισμός είναι εχθρός της κοινωνίας και ως τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε, με όπλα μας τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ας του δείξουμε την κόκκινη κάρτα!"

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Στο Υπουργικό τηλεργασία, αναστολή εκδηλώσεων σχολείων - εφεδρειών, αυστηρότερα μέτρα σε πύλες εισόδου
07:54
Φθάνει το απόγευμα για μια ιστορική επίσκεψη ο Πάπας Φραγκίσκος
07:47
01 Δεκεμβρίου
Πούτιν: Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συνεχίσει την προώθησή του προς ανατολάς
21:14
Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ, είπε ο ΥΠΕΞ σε εκδήλωση για τη γιορτή Hanukkah
21:05
ΔΗΣΥ: Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας
20:40
Ένας θάνατος και 492 νέα κρούσματα κορονοϊού
20:09
Μη επιβολή διοικητικού προστίμου για υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2021
19:56
Κατηγορίες κατά του Μπόρις Τζόνσον για παραβίαση των κανόνων του lockdown
19:38
Βραζιλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ, με 242 νεκρούς
19:12
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων
19:10
Η κριτική να μη ασκείται στη βάση «αβάσιμων ισχυρισμών», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Επ. Θεσμών
18:40
Ο Νταβίντ Μπατία στον Εθνικό
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand