Απόλλων και ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Μπάσκετ

Ο Απόλλων και ο ΑΠΟΕΛ συμπλήρωσαν την τετράδα των ημιτελικών του Κυπέλλου στο μπάσκετ.

Ο Απόλλων πέρασε με δεύτερη νίκη επί του Κεραυνού, αυτή τη φορά στον Στρόβολο με 75-65. Το παιχνίδι άρχισε με πολύ καλή διάθεση και από τις δύο ομάδες οι οποίες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία. Αυτές οι συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ ήταν το χαρακτηριστικό της 1ης  περιόδου, που βρήκε τον Κεραυνό να προηγείται με 18-17, με τον Τάιλερ Μπιγκς να πετυχαίνει τους 10 από τους 18 πόντους της ομάδας του στο δεκάλεπτο.

Κομβικό σημείο όμως, ήταν το τρίποντο του Τζαμάρ Ντιγνκς, όταν έκανε το 25-21 για τον Κεραυνό, νωρίς στη 2η περίοδο. Εκεί που άρχισε να δείχνουν οι γηπεδούχοι ότι έχουν απαιτήσεις από τον αγώνα, ο Απόλλων έγραψε ένα επιμέρους σκορ 11-0 και μέσα σε ένα δίλεπτο βρέθηκε να προηγείται με 32-25, όταν ο Κρεγκ Μπλάκμον ανέβαινε για το δεύτερο κάρφωμα του στον αγώνα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Απόλλων συντηρούσε μία διαφορά 4-7 πόντων, ανεβάζοντάς την σε διψήφιο αριθμό λίγο πριν την κόρνα του ημιχρόνου στο +11, 39-50.

Σε ολόκληρο το β’ ημίχρονο η ομάδα της Λεμεσού είχε τον έλεγχο και κρατώντας σταθερά το προβάδισμα, έφτασε στην εκτός έδρας νίκη σφραγίζοντας την πρόκριση, αφού είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα που έγινε την Κυριακή στη Λεμεσό, με 85-79.

Κορυφαίος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Μπλάκμον με 16, ο οποίος μάζεψε και 3 ριμπάουντ. Τον ακολούθησαν ο Μακ Λέιν με 14 (2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), ο Ρόμιπνσον με 13 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Μέισον με 12 πόντους, ο οποίος ήταν ο κυρίαρχος στους αιθέρες μαζεύοντας συνολικά 10 ριμπάουντ.

Για τον Κεραυνό δεν ήταν αρκετοί  τελικά οι 24 πόντοι του Μπιγκς. Ο Αμερικανός πήρε επίσης 8 ριμπάουντ ενώ είχε και 3 ασίστ. Οι μοναδικές βοήθειες που είχε όμως ήταν από τους Ντιγκς (13 πόντοι, 6 ριμπάουν, 4 ασίστ), Τζόνσον (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και από τον Παντούρη (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

 

Στα ημιτελικά και ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος είχε το ίδιο εύκολο έργο απέναντι στην Αναγέννηση Γερμασόγειας όπως και το Σάββατο. Πέτυχε νέα ευρεία νίκη στον αποψινό αγώνα με 78-35. Στον πρώτο αγώνα στη Λευκωσία είχε επικρατήσει με 85-41. 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.