Θρίλερ με την ομηρία 40 ανθρώπων σε καφετέρια στο Σίδνεϊ

Άγνωστη παραμένει η τύχη περίπου 40 ανθρώπων που εξακολουθούν να βρίσκονται από νωρίς το πρωί σε ομηρία, σε καφετέρια στο κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η ομηρία ενδέχεται να μη λυθεί για πολλές ώρες ακόμα, καθώς στόχος είναι να λήξει αναίμακτα.

Ειδικοί της αστυνομίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον δράστη και για το λόγο αυτό οι πληροφορίες που δίνονται στη δημοσιότητα είναι περιορισμένες προκειμένου να μην τον εξοργίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, ο οποίος φαίνεται να είναι γνωστός στην αστυνομία, αλλά και οι όμηροι με εντολές του επικοινωνούν με μέσα ενημέρωσης για να μεταφέρουν τα αιτήματά του. Σε συνεννόηση με την αστυνομία όμως τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να μην τα δημοσιοποιήσουν.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ομογενής δικηγόρος περιλαμβανόταν στους πέντε όμηρους που κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από την καφετέρια. Αν και δεν έκανε οποιαδήποτε δήλωση, ο ομογενής ενημέρωσε την αστυνομία για τον δράστη και τους άλλους ομήρους.

Τοπική τηλεόραση μετέδωσε νωρίτερα εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος.

Μέρος του κέντρου του Σίδνεϊ έχει παραλύσει, πολλά δημόσια κτίρια όπως η Όπερα και η Βιβλιοθήκη έχουν εκκενωθεί και γύρω από το καφέ όπου κρατούνται οι όμηροι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, οχήματα πρώτων βοηθειών και πολυάριθμοι ένοπλοι αστυνομικοί.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και επαγρύπνηση.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας 'Αντριου Σίπιον δήλωσε ότι οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Εν τούτοις, είπε, η αστυνομία προχώρησε σε διαδικασία η οποία συνάδει με μια τρομοκρατική ενέργεια.

Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκκενώσει το κτίριο του προξενείου τους το οποίο βρίσκεται κοντά στην καφετέρια όπου κρατούνται οι όμηροι. Για το επεισόδιο ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώ δηλώσεις συμπαράστασης προς την Αυστραλία έκαναν πολλοί ξένοι ηγέτες.

Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες της Δύσης που συμμετέχουν στις δυνάμεις αντιμετώπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.