Προετοιμασίες για νέα σύνοδο κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες και για νέα σύνοδο κορυφής, αυτή την φορά, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια και δεν υπάρχει τίποτα προς ανακοίνωση. Προς το παρόν αυτό που υπάρχει σημείωσε είναι η επίσκεψη στις 2 Δεκεμβρίου του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στα Ιεροσόλυμα.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου κορυφής στο Κάιρο, ανέφερε ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών ανέλαβαν να υλοποιήσουν την συμφωνία. Στις 23 Νοεμβρίου, είπε, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών, για προώθηση στην πράξη των αποφάσεων των ηγετών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι παραμένει στρατηγική επιλογή για την Κύπρο, η δημιουργία χερσαίου τερματικού και η επιλογή αυτή δεν απομακρύνθηκε. Ωστόσο αυτή την στιγμή είπε, αναμένουμε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων και εξετάζουμε και όλες τις άλλες επιλογές.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η διακήρυξη του Καϊρου δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας, ούτε και της Τουρκίας, η οποία εξέφρασε την ενόχληση της. Τα κράτη της περιοχής, είπε, συνεργάζονται στην βάση του διεθνούς δικαίου και αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί και προς την Αγκυρα. Η ενέργεια της Τουρκίας να παραβιάσει την κυπριακή ΑΟΖ δεν ενοχλεί μόνο την Λευκωσία, υπέδειξε, αλλά και τις άλλες γειτονικές χώρες, αφού μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και σε αυτές.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.