Οι ΗΠΑ στηρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Τρόπους για αποκλιμάκωση της έντασης που έχει προκληθεί από την παραβίαση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, αναζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και αναφερόμενος στη σημερινή του συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υπεύθυνο για την ενεργειακή διπλωματία Amos Hochstein ο κύριος Λακκοτρύπης είπε ότι δεν έχει τεθεί το ενδεχόμενο συζήτησης του θέματος εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Με τον Αμερικανό αξιωματούχο είπε, συζήτησαν τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο όσον αφορά το ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά και τους σχεδιασμούς για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού.

Ο κύριος Λακκοτρύπης είπε ακόμα ότι συζήτησαν και τις τουρκικές προκλήσεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη διάρκεια της συνάντησης διεφάνη ξεκάθαρα η στήριξη των ΗΠΑ στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύσσει τους υδρογονανθρακικούς της πόρους με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο.

Ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης είναι πως η αποκλιμάκωση θα πρέπει να προέλθει από εκείνους που την έχουν προκαλέσει.

Ερωτηθείς αναφορικά με τα όσα λέχθηκαν από την εταιρεία Noble Energy και τις αμφιβολίες για τη δημιουργία χερσαίου τερματικού λόγω μη επαρκών αποθεμάτων φυσικού αερίου, ο κύριος Λακκοτρύπης είπε ότι εξετάζονται όλες οι επιλογές που έχει ενώπιόν της η κυβέρνηση για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, ούτως ώστε να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, βρίσκεται σε εξέλιξη το ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΝΙ. Σε μερικές εβδομάδες θα δοθούν τα πρώτα αποτελέσματα και βέβαια στη συνέχεια θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους πόρους που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.