Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τις προβλέψεις της Κομισιόν

Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία για το προσεχές έτος και εκφράζει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της να συνεχίσει την πιστή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρύθμισης, ένα απολύτως αναγκαίο πρόγραμμα για την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

Σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι ήδη, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων, τους κοινωνικούς εταίρους και πάνω από όλα έχοντας ως συμπαραστάτη τον κυπριακό λαό, έχουν αρχίσει να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος η  ύφεση έχει διανύσει το κύκλο της, η ανεργία παρουσιάζει πτωτική πορεία μετά από χρόνια, τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται υπό έλεγχο και μπορούμε πλέον να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτό αποδεικνύεται, τόνισε, και από τις σχετικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, και οι οποίες αναφέρονται σε καταγραφή θετικών ρυθμών ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το επόμενο έτος.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι οι προβλέψεις αυτές καταγράφονται ως συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας από Οίκους Αξιολόγησης, αλλά και των επιτυχών αποτελεσμάτων των stress test των κυπριακών τραπεζών.

Το καλό του τόπου υπαγορεύει τη συνένωση δυνάμεων έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, κατέληξε, μόνο μέσω της συνέχισης της ακολουθητέας πορείας, παρέκκλιση από την οποία θα έθετε εν κινδύνω την όλη προσπάθεια για επιστροφή σε συνθήκες πλήρους εξυγίανσης.

Πηγή: Προεδρικό Μέγαρο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 11:22

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Σήμερα οι ανακοινώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για το κυβερνητικό λίφτιγκ
06:11
Στις 9:30 η συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Λουτ
06:06
21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand