Ανακοίνωση νομικής υπηρεσίας για αθώωση κατηγορούμενου θανατηφόρου δυστυχήματος

Η νομική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση που αφορά τροχαίο που συνέβη στις 27 Φεβρουαρίου και στο οποίο γερμανός τουρίστας, ηλικίας 55 χρόνων, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε 70χρονη μπροστά σε τουλάχιστον δυο αυτόπτες μάρτυρες, αθωώθηκε στη μέση της δικαστικής διαδικασίας. Ενας από τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν ο σύζυγος του θύματος και η τροχαία Λεμεσού ζήτησε να μάθει γιατί δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας.

Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, σε σχέση με θανατηφόρο δυστύχημα που εκδικάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, και σύμφωνα με τα οποία, δεν κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας ο σύζυγος της θανούσης στο δυστύχημα, η Νομική Υπηρεσία, έχει προβεί σε διερεύνηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Η Δημόσια Κατήγορος, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, έχοντας υπόψη το σύνολο του μαρτυρικού υλικού, έκρινε ότι η μαρτυρία του συζύγου του θύματος δεν ήταν αναγκαία για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, ενόψει του περιεχομένου της κατάθεσής του και της επαρκούς άλλης μαρτυρίας που υπήρχε για την προώθηση της υπόθεσης.

Για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, συμπεριλαμβανομένου αστυνομικού ο οποίος έδωσε σαφή περιγραφή σε σχέση με τις συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, το θύμα «ενήργησε απρόβλεπτα και απότομα», με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη σύγκρουση. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο.

Σε κάθε υπόθεση η οποία εκδικάζεται ενώπιον Δικαστηρίου, ο λειτουργός που είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη της παρουσίασής της είναι ο κατ´ εξοχήν αρμόδιος για να αποφασίσει και τον τρόπο χειρισμού της.

Τελικός κριτής για τον ορθό χειρισμό της υπόθεσης είναι το Δικαστήριο. Η αβασάνιστη, ακόμα και καλόπιστη κριτική, που συχνά γίνεται, τις πλείστες φορές χωρίς σαφή, πλήρη και ξεκάθαρη, εκ των προτέρων, γνώση των περιστατικών μιας υπόθεσης, συχνά μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες εντυπώσεις δημόσια, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κατά τρόπο μάλιστα που ενδεχομένως, αδικαιολόγητα, ενώ δεν υπάρχει ίσως πρόθεση, με τον δημόσιο σχολιασμό, κάτω από τις πιο πάνω προϋποθέσεις, να πλήττεται και το κύρος απονομής της Δικαιοσύνης

Πηγή: Νομική Υπηρεσία

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Τηλεφωνική επικοινωνία Καλίν-Σάλιβαν, πριν από τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν
17:31
H Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή για άτομα 40 ετών και άνω έως τη Δευτέρα το απόγευμα
17:05
Εξήντα χιλιάδες εμβολιασμένοι Σαουδάραβες θα κάνουν φέτος το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα
16:30
Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν κάλεσαν τον Τζόνσον να σεβαστεί και να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για τη Β. Ιρλανδία
16:06
Βρετανία: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η σύνοδος κορυφής των G7
15:49
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Απείλησε κατοικίες
15:31
Τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου αναμένεται η Λουτ, προετοιμασία Λευκωσίας ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
14:55
ΗΠΑ: Επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λίγο πριν τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν
14:38
Το Μεξικό εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό
14:21
Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον 49χρονου για υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης
13:57
Η ΕΕ καλεί τον πρωθυπουργό Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit
13:35
Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυρά στο Όστιν του Τέξας
12:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand