Ομόνοια: Η χθεσινή μαύρη σελίδα, ο Καϊάφας και η επόμενη μέρα

Σίγουρα αυτό που «βλέπουν» οι  χιλιάδες φίλοι της δεν είναι Ομόνοια. «Υποφέρουν» τα μάτια τους από το κακό ποδόσφαιρο της ομάδας του.  Η άλλοτε «βασίλισσα» του κυπριακού ποδοσφαίρου έγραψε χθες μία από τις μαύρες σελίδες στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Μπράβο στην Αγία Νάπα, μαγκιά των παικτών της και του Γιώργου Κοσμά, αλλά επιτρέψτε μου να καταθέσω ότι η Ομόνοια κατόρθωσε, διοτί περί κατορθώματος πρόκειται να χάσει. Ντροπιαστική και αχώνευτη ήττα, από μία ομάδα που αγνοούσε μέχρι τώρα το 3ποντο.

Ωστόσο το χθεσινό ήταν η φυσιολογική εξέλιξη μιας παρατεταμένης προβληματικής και χλωμής εικόνας της ομάδας του Κώστα Καϊάφα.

Τα πολλά αχ και βαχ, μόνιμα σε κάθε ματς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με Ντιναμό, Ερμή. Αυτό που παρουσίασε χθες μάλιστα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ήταν πέρα από τις αντοχές και του πιο ήρεμου οπαδού της. Αν και κακή κατάφερε να προηγηθεί με την κλάση του Μίκαελ Ποτέ, ωστόσο σε ένα δίλεπτο έπαθε «μπλακ-άουτ» και το 1-0 έγινε 1-2 εν ριπή οφθαλμού και μάλιστα με γκολ πανομοιότυπα, που διδάσκονται και στην τελευταία σχολή ποδοσφαίρου μικροτέρων ηλικιών. Σαφώς και το ότι η ομάδα δε διεκδικεί πρωτάθλημα, πληγώνει, εντούτοις έγινε αποδεκτό από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της Ομόνοιας, ελέω του οικονομικού προβλήματος, που παραμένει οξύ και ταλανίζει. Ωστόσο έχει απολύτως δικαιολογημένα την απαίτηση να παρακολουθεί μία ομάδα που την συνοδεύουν τα στοιχειώδη, να μάχεται με σθένος, να τα δίνει όλα και να είναι άκρως ανταγωνιστική. Πάνω κάτω, τα όσα υποσχέθηκε ο καθ’υλην αρμόδιος, Κώστας Καϊάφας, που ορθά ανέλαβε πλήρως την ευθύνη χθες, αφού η φετινή ομάδα είναι «καθαρά» δικό του δημιούργημα. Αναμφισβήτητα οι ευθύνες είναι συλλογικές και φυσικά μερίοδο χρεώνεται στην τεχνική ηγεσία. Κάθε εβδομάδα η Ομόνοια παρουσιάζεται με άκρως προβληματική εικόνα, ομάδα χωρίς προσωπικότητα, ευδιάκριτους ρόλους, προβλέψιμη στο δημιουργικό κομμάτι, παίκτες απειθάρχητοι με παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και άλλους ικανούς να «βράζουν» τον πάγκο.

Ωστόσο δε πρέπει να μας διαφεύγουν από την άλλη οι δύσκολίες οι τεράστιες και οι συνθήκες στις οποίες ανέλαβε το τιμόνι ο Καϊάφας. Με το πιο χαμηλό μπάτζετ όλων των εποχών, χωρίς καθόλου χρόνο καθώς έτρεχε να φτιάξει μία ομάδα ικανή σε ένα μήνα και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά βρέθηκε ένα βήμα πριν τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά του το στέρησε ο Ρουμάνος Τούντορ.

Η διαχείρηση είναι μεγάλη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν το ρόστερ δεν είναι βαθύ. Επειδή γνωρίζω καλά τον Κώστα Καίάφα, είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί παρά να τον στεναχωρεί και να τον προβληματίζει η εικόνα της Ομόνοιας. Για αυτό και ανέλαβε την ευθύνη και για αυτό θα ζητήσει σήμερα να συναντηθεί με τον πρόεδρο Δώρο Σεραφείμ. Τώρα το τι θα προκύψει από τη σημερινή συνάντηση, ουδείς μπορεί να το προβλέψει. Από πλευράς Ομόνοιας, δε πρόκειται η διοίκηση να πάρει απόφαση, εν βρασμώ ψυχής, αντίθετα θα προσπαθήσει νηφάλια να εντοπίσει το πρόβλημα σε συνεργασία με τον προπονητή για να το λύσουν. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το τι σκέφτεται ο Κώστας Καϊαφας, σίγουρα δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό του Κύπριου κόουτς και να γνωρίζεις αν προτίθεται να παραιτηθεί, εξού και η χθεσινή δήλωση, ή αν η αναφορά του έχει να κάνει με την παρουσία συγκεκριμένων παικτών. Οποια απόφαση πάντως και αν παρθεί, πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για βελτίωση της εικόνας, άλλωστε ακολουθεί μήνας «φωτιά», με τρία σερί ντέρμπι. Εν κατακλείδι, ες σήμερα τα σπουδαία. Ο κόσμος της Ομόνοιας πλέον δεν αντέχει. Είναι χαρακτηριστικό το ότι για πρώτη φορά ο κόσμος φέτος δεν άντεξε και ξέσπασε, εξωτερίκευσε την πίκρα του και ξέσπασε σε αποδοκιμασίες μετά τη λήξη του αγώνα.  Η μπάλα λοιπόν είναι στα πόδια του δ.σ της Ομόνοιας και του Κώστα Καϊαφα.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.