Κυπριακό και ενέργεια στο επίκεντρο κομμάτων

Οι υδρογονάνθρακες δεν μπορούν να καταστούν αιχμάλωτοι των τουρκικών στρατηγικών, τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, ο κύριος Νεοφύτου, επισήμανε ότι το φυσικό αέριο πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού και όχι ως όχημα αδιεξόδου και στασιμότητας.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στραφεί προς την Άγκυρα και να την πείσει ότι, η άρση της κατοχής και της επιθετικότητάς της στην Κύπρο και η λύση του Κυπριακού, θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις για την ίδια.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπέδειξε ότι, ο δρόμος που σήμερα ακολουθεί η Τουρκία, προκαλεί ζημιά σε όλους, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο συνεδρίας της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία συνήλθε το πρωί.

Σε ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ζητεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε σχέση με το Κυπριακό.

Αναφέρεται σε πακέτο εισηγήσεων που είχε υποβάλει το ΑΚΕΛ και δεν είχαν γίνει αποδεκτές και επαναφέρει το θέμα των συγκλίσεων Χριστόφια - Ταλάτ.

Στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο Στέφανος Στεφάνου, μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος, τονίζεται ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι διατεθειμένο να καταστεί συνυπεύθυνο των καταστροφικών συνεπειών.

Επιδείξαμε ιώβια υπομονή και δώσαμε υπέρ-αρκετη πίστωση χρόνου, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια, τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Επιστροφή στις συνομιλίες είναι νοητή, μόνο όταν η Τουρκία τερματίσει κάθε επιδρομική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και σεβαστεί έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση το διεθνές δίκαιο, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας στην επαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ Πάφου, ο κύριος Ομήρου, επισήμανε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων που θα προκαλέσουν πραγματικό κόστος στην Τουρκία και στο ψευδοκράτος και επανέλαβε τη θέση για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Πρότεινε επίσης, όπως ληφθεί απόφαση για επιβολή κυρώσεων σε όσους εισέρχονται και εξέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, από παράνομα αεροδρόμια και Λιμάνια.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαρτίου
Το μοντέλο λύσης δύο κρατών θα τεθεί στη Γενεύη, επαναλαμβάνει ο Τατάρ
21:39
Νέος σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα
21:20
Αναλυτής Brookings : «Στην Ουάσιγκτον καταλαβαίνουν πια πως η Τουρκία είναι το πρόβλημα»
21:04
Covid-19-τρομοκρατία: Το Λονδίνο ανησυχεί για τις στρατολογήσεις εφήβων κατά τη διάρκεια της καραντίνας
20:32
O ΠτΔ ζήτησε παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ προς τον Ερντογάν για τερματισμό των προκλήσεων
20:22
ΗΠΑ: Ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας στο Καπιτώλιο, αίτημα να μείνει για άλλους δύο μήνες η Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον
20:10
Ανακοινώθηκαν 384 νέα περιστατικά COVID-19 την Πέμπτη, 101 οι νοσηλευόμενοι
19:57
Εντοπίστηκαν 42 κρούσματα COVID-19 σε σχολεία την Πέμπτη, συρροές σε τρία λύκεια
19:36
Από την 1η Μαΐου η Κύπρος ανοίγει για εμβολιασμένους Βρετανούς χωρίς περιορισμούς
18:55
71ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Ο έρωτας, οι χαρές κι οι λύπες της παιδικής ηλικίας και μια δροσερή ερωτική κωμωδία
18:40
Το ΥΠΟΙΚ καλεί το ΔΗΚΟ να σταματήσει την παραπληροφόρηση σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης
18:25
Κορονοϊός-Ελλάδα: 2219 νέα κρούσματα- 35 νεκροί - 449 διασωληνωμένοι
18:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand